De AaltenDagen. Foto: PR
De AaltenDagen. Foto: PR

Streek centraal op eerste AaltenDag

AALTEN - Dat de Achterhoek gastvrij is, is bij velen bekend. Tijdens de AaltenDagen op de donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus wil de Stichting Aalten Promotion die gastvrijheid extra te benadrukken.

De AaltenDagen zijn met zo'n 8.000 tot 10.000 bezoekers in trek. Met de komst van boerderij- en minicampings is ook het aantal toeristen toegenomen. Om al deze toeristen de mogelijkheid te geven om de Aaltendagen te bezoeken, heeft de organisatie vier donderdagen georganiseerd.

Activiteiten
De winkeliers hebben tijdens de braderie extra aanbiedingen die zij uitstallen voor hun winkel. Daarnaast is een AaltenDag niet compleet zonder de grote kinderrommelmarkt, waar kinderen hun speelgoed of andere artikelen verkopen. Er is gedurende de donderdag ook genoeg te doen en te bekijken: het meedoen aan het spectaculaire 'Krattenstapelen', dansen met DanzArte op de Markt, voetballen met een ex-prof voetballer. Tijdens de
AaltenDagen zijn er ook verschillende kunstvormen te zien, zoals straattheateracts.

Meedoen met Streek?
Zoals eerder gemeld heeft de eerste AaltenDag dit jaar een thema: Streek. Met streekondernemers, streekproducten en streekambachten. Na de oproep van een week geleden zijn er nog meer aanmeldingen binnengekomen voor deze speciale dag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt mensen hierbij. Er is nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud ambacht. Opgave kan dus nog: mail naar info@sap-aalten.nl.