Jari van de Put staat voor de Max Verstappen-tribune. Foto: PR
Jari van de Put staat voor de Max Verstappen-tribune. Foto: PR

Aaltenaren vieren in Oostenrijk overwinning Max Verstappen

'Wát een feest'

Door Karin Stronks

AALTEN – Vier Aaltenaren vierden samen met 18.000 Nederlanders de overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Wim van de Put, zijn zoon Jari, Jan Willem van Eerden en Han Somsen maakten het helemaal mee: de vrije trainingen, de kwalificaties en de race op zondag. Wim geniet nog na: "We hoopten op een podiumplek voor Max Verstappen, maar deze overwinning is natuurlijk fantastisch! De Max Verstappen-tribune ontplofte gewoon, wát een feest!"

Spannend
Tot het eind van de race bleef het spannend, volgens Wim. Hij merkt op: "Het blijft een mechanische sport, er kan altijd iets gebeuren. Ook de slijtage van de banden van veel coureurs was een groot probleem dit weekend. En al die toppers die uitvielen, spannend bleef het tot het eind. De ontlading toen er werd afgevlagd was enorm, de tribune werd afgebroken – in de goede zin van het woord – wát een feest, iedereen rende het circuit op, het was één oranje geheel, geweldig!"

'Lang zal hij leven'
Wim, Jari, Han en Jan Willem zaten op één van de twee Max Verstappen-tribunes op de Red Bull Ring. "Wij zaten op de tribune vlakbij die enorme stier. Donderdag vertrokken we van huis naar ons appartement, twee kilometer van het circuit. Daar stonden fietsen klaar, we fietsten voor de trainingen, de kwalificaties en de race naar de Red Bull Ring. De sfeer is trouwens ontzettend goed, alles loopt door elkaar heen, het maakt niet uit voor wie je bent. Heel anders dan bij voetbal", glimlacht Wim. Hij voegt toe: "Daniel Ricciardo was jarig op de dag van de race, we hebben met de hele tribune nog even 'Lang zal hij leven' voor hem gezongen!"

'Vettel bedankt'
In de aanloop naar de race zag het er niet naar uit dat Verstappen zou winnen. Wim: "Een vijfde startplek was het aanvankelijk voor Max, maar toen kreeg Sebastian Vettel die gridstraf vanwege het hinderen van Saintz tijdens de kwalificatie, hij werd drie plaatsen terug gezet. We hebben met z'n allen gezongen voor hem: 'Vettel, bedankt, Vettel bedankt ...' De vierde startplek werd het voor Max, een redelijke uitgangspositie. Dat hij hier zou winnen, hadden we niet verwacht, we hoopten op een podiumplek. Maar gelukkig liep het allemaal anders."

Oranje
Al in december bestelde Wim de weekendkaarten voor de Grand Prix in Oostenrijk; heel veel Nederlanders deden dat, de twee Max Verstappen-tribunes kleurden oranje. "Het is natuurlijk fantastisch dat Max hier heeft gewonnen, op de Red Bull Ring, voor 18.000 Nederlandse fans, tijdens het interview gaf Max dat zelf ook al aan. Na de finish gingen de poorten open en iedereen rende het circuit op om het te vieren. 's Avonds zijn we uiteraard de camping op geweest om de feestelijkheden rondom de overwinning van Max voort te zetten. In diverse tenten was livemuziek, er is van alles te doen hier. Dat hebben ze allemaal goed geregeld. En het super resultaat van Verstappen verhoogt de feestvreugde behoorlijk."

De Max Verstappen-tribune kleurt oranje. Foto: PR