Aalten heeft een nieuw college

De gemeente Aalten heeft een nieuw college. GemeenteBelangen zal hierin niet plaatsnemen. In de eerste formatieronde is het proces stuk gelopen op onze visie dat een college bestaande uit vier partijen belangrijk was om het raadsprogramma dat door alle partijen op 15 mei is ondertekend vorm te gaan geven. Ons uitgangspunt bij de informateur was een college van vier partijen waarin de winnaars van de verkiezingen, GemeenteBelangen, D66 en VVD, met daarnaast het CDA ieder één wethouder zouden gaan leveren. Op deze wijze zou de stem van de kiezer gehoord worden en zou er meer draagvlak zijn voor vernieuwing in een college van B&W dat in opdracht van de voltallige raad functioneert en waarin niet ieder voor zich of voor de eigen partij werkt. Zo is dat in het raadsprogramma verwoord.
Een meerpartijencollege werd ondersteund door de meerderheid van de fracties in de raad en is als zodanig aangedragen bij de informateur. CDA en VVD stonden tijdens de formatie anders ten opzichte van de wijze waarop een college ingevuld zou moeten worden en gaat functioneren. Zij hielden vast aan drie partijen, met 1,5 wethouder voor het CDA. Een compromis was dat een halve wethoudersfunctie voor het CDA later ingebracht zou worden indien nodig. De twee partijen hadden vooraf al gesteld dat dit nodig zou zijn.

Tot onze grote teleurstelling heeft de meerderheid van de raad in de raadsvergadering van 5 juni niet gekozen voor een onafhankelijke formateur om een vierpartijencollege, zoals ook genoemd was als optie door de informateur, te onderzoeken. Het CDA nodigde de Progressieve Partij uit om als derde partij een nieuw college te vormen. Het nieuwe college dat het raadsprogramma gaat uitvoeren zal daarom nu bestaan uit CDA, VVD en de Progressieve Partij, en zonder de grootste winnaars van de verkiezingen.
Wij wensen het nieuwe college succes bij de uitvoering van het raadsprogramma. Veel verkiezingsonderwerpen van GemeenteBelangen zijn hierin opgenomen. Wij blijven ons vanuit de raad en in de samenleving met hart voor lokaal belang inzetten voor onze kiezers en de belangen van alle inwoners van onze gemeente.


Fractie en bestuur GemeenteBelangen


Eerste zomerconcert in serie

BREDEVOORT - Zondag 15 juli begint de serie zomerconcerten in Bredevoort met een dubbelconcert van Shansons en Jazzy Women.

Het koor Shansons bestaat uit 23 mannen uit de Achterhoek. Zij zingen een heel gevarieerd repertoire. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning. Opzienbarend is het als een paar mannen als danspaar een walsje draaien, maar al gauw zwelt bij de toeschouwers het applaus aan.
Jazzy Women, het gezelligste jazz-, pop- en swingkoor uit Winterswijk bestaat uit ruim twintig vrouwen die met passie haar publiek toezingt. Ze staan onder leiding van dirigente Mathilde van de Veen, muzikaal ondersteund door pianist van het eerste uur Gerben Kruisselbrink. Dat wilt u niet missen!
Het concert begint om 12.00 uur en gaat alleen door bij mooi weer. De toegang is vrij, hoewel er wel met de pet wordt langsgegaan om de kosten te drukken.


Scouting Aalten helpt met 137 vrijwilligers op Zwarte Cross

AALTEN - De Zwarte Cross is, sinds het festival in Lichtenvoorde plaatsvindt, een mooie inkomstenbron voor vele verenigingen die vrijwilligers leveren. Scouting Aalten levert al sinds de eerste keer, twaalf jaar geleden, vrijwilligers voor de campingwinkel. Scouting Aalten is gespecialiseerd in het leveren van inmiddels ruim 130 personen voor de verkoop van allerhande producten aan de campinggasten en in het Rennerskwartier. Daarnaast verzorgt de scouting ook de trayuitgifte (bier en water tegen goedkoper tarief) voor de campinggasten en de zogenaamde opblaasservice, waar op donderdag, vrijdag en zaterdag gratis het luchtbed wordt opgepompt. Deze opblaasservice wordt zelfs geheel, inclusief apparatuur door de scouts geleverd. Het aantal vrijwilligers dat meehelpt op de Zwarte Cross is groter dan het totaal aantal leden, en dan te bedenken dat de meeste leden nog niet mogen meehelpen vanwege de leeftijdsgrens van 18 jaar. Scouting Aalten heeft als vrijwilligers bijvoorbeeld ouders, zelfs ouders waarvan de kinderen inmiddels al weer van Scouting af zijn, er zijn opa's en oma's en de leeftijd loopt van 18 jaar tot 66 jaar. De vrijwilligers zetten zich al gemiddeld acht jaar in. Scouting Aalten sluiten elk jaar na de Zwarte Cross af met een barbecue die door samenwerkingspartner Jumbo Leussink wordt verzorgd.


Fotoclub Helios exposeert

AALTEN/WINTERSWIJK - Gedurende de maanden juli en augustus exposeert Fotoclub HELIOS uit Aalten in de hoofdgang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Vijftien series van vier foto's en een van acht laten zien waarop de leden zich in hun hobby onder andere uitleven.