Proosten op De Holle Kies. Foto: Frank Vinkenvleugel
Proosten op De Holle Kies. Foto: Frank Vinkenvleugel

De Holle Kies gaat voor gratis vulling

AALTEN - Wat begin dit jaar begon als een geintje, neemt langzamerhand serieuze vormen aan. Eetclub 'De Holle Kies' valt namelijk goed in de smaak bij diverse horecagelegenheden. Het duurt niet lang meer voordat iedereen de 'directieleden' van deze ludieke club leert kennen. Ze kunnen er nog niet van leven maar dat is maar hoe je het bekijkt. Op het culinaire aanbod kunnen ze misschien nog wel een tijdje teren maar daarnaast blijven ze ook nog trouw aan hun eigen baan. Leon Veldhuis, Gerard Doorneveld en Wilco Hogenkamp zijn de drie mannen die samen de 'directie' van De Holle Kies vormen. Je zou ze kunnen herkennen aan de zwarte shirts die ze dragen als ze worden uitgenodigd door een horecagelegenheid om gratis te komen eten, in ruil voor een recensie op hun Facebookpagina.

Door Waltraud Wensink

Leon: "Het begon allemaal toen we op Facebook de actie zagen van truckstop-eetcafé 'Hamelandroute'. Daar werd een gratis 'Hamelandsnack' in de vorm van een hamburger aangeboden waarin we elkaar getagd hadden. Er was toen nog geen sprake van ons clubje. We gaven aan dat we daar wel plek voor hadden in een holle kies en dat we daar graag een kies voor wilden laten uitboren en we vulden eigenlijk de hele groep met een hoop onzin. Juist die grappige reacties trokken blijkbaar de aandacht. We wonnen niet maar werden mede hierdoor wel door het eetcafé uitgenodigd om te komen eten."
Op het moment dat ze op de uitnodiging zouden ingaan om te komen eten werd een van de heren geveld door griep - een 'Grolse griep', volgens de andere leden. Later zijn ze alsnog op de uitnodiging ingegaan. Gerard: "We vonden het zo mooi dat ze ons uitnodigden dat we besloten om ook goed voor de dag te komen. We hadden al snel de naam 'de Holle Kies' bedacht en lieten shirts drukken met ons logo. Ook hebben we daarna reclame gemaakt op Facebook voor deze horecagelegenheid en hun leuke actie." En zo was 'eetclub De Holle Kies' geboren.

Gratis maaltijd met een knipoog
"Het concept is eenvoudig", meent Wilco."We komen alleen op uitnodiging van een horecagelegenheid. We laten ons een gratis maaltijd voorschotelen en in ruil daarvoor geven wij een recensie op de Facebookpagina." Gerard voegt daar aan toe: "Eigenlijk is het een mooi concept want uiteindelijk hoeven ze niet veel bij te leggen aangezien we onze eigen drankjes betalen en dat zorgt toch voor omzet, kunnen we wel stellen." Het aantal volgers op Facebook groeit gestaag. "Mensen willen graag lid worden van de club maar we hebben helaas een ledenstop, anders zijn we zo meteen het hele overzicht kwijt", lacht Leon.

Eerlijke recensie
Wilco: "We geven een eerlijke recensie en vaak is die ook positief. Dat hebben ze ook zelf in de hand. We komen namelijk uitsluitend op uitnodiging dus de ondernemers zijn zich er van bewust dat we komen. Ze doen hun uiterste best voor ons. Neem nou Wesley Hüning van 't Noorden. Hij heeft de bewuste keuze gemaakt om De Holle Kies uit te nodigen en schotelde een heerlijk broodplankje voor en heerlijke pannenkoeken. Wilco: "Hij durfde het aan met ons. Hij kreeg dus ook een fijne recensie die hij dan zelf ook weer kan delen als hij dat wil."

De heren van De Holle Kies vonden het zo leuk dat ze werden uitgenodigd, dat ze besloten om de horecagelegenheden te bedanken door hun naam op het clubshirt te laten drukken. En daar kwam Kim Tolkamp van Borduurdesign. Zij verzorgde dit keurig.

De mannen leunen achterover en bestellen nog een biertje. Ze zijn zeer content met de nieuwe shirts. "Onze doelstelling is ook helder", meent Leon die meldt dat De Holle Kies 'wereldberoemd' gaat worden, dankzij de recensies. Ze besluiten lachend: "We hopen dat men na afloop van ons bezoek zegt 'bedankt voor jullie bezoek, fijn dat jullie er waren!' Dat zou toch hartstikke leuk zijn."


www.facebook.com/De Holle Kies


Nieuw: SSS Irene Bootcamp

LINTELO - Buitensporten zijn populair. SSS Irene houdt daarom de eerste SSS Bootcamp Experience.

Alle spieren komen aan bod, waarbij alles op ieders eigen niveau kan worden getraind. Mindy van Eerden is een ervaren trainster en heeft er zin in om dit te gaan begeleiden. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de opgevangen wensen, wordt de bootcamp in twee groepen verdeeld: een Bootcamp Senior voor zestien jaar en ouder en een Bootcamp junior voor tien- tot vijdtienjarigen.
Deze 1e SSS Bootcamp Experience beslaat tien trainingen. De start is op zaterdagmiddag 1 september en de afsluiting valt samen met de Herfstmarkt op zaterdagmiddag 3 november. De verzamelplek is Kulturhus in Lintelo, voor Bootcamp Senior: zaterdag 13:30 tot 14:30 uur en de Bootcamp Junior: zaterdag van 14:30 tot 15:30 uur.

Bij genoeg belangstelling kan bootcamp vaker worden aangeboden. Aanmelden graag voor vrijdag 27 juli via www.sss-irene.nl/proefles.

Fraaie nieuwe shirts. Foto: Frank Vinkenvleugel