Dawnbreakers. Foto: PR
Dawnbreakers. Foto: PR

AAP Festival voor Serious Request

AALTEN - Zaterdag 15 december is het jaarlijkse muziekfestival van AAP (Aaltens Artistiek Popbelang) voor het goede doel. En zoals altijd gehouden op het podium van Oerkroeg Schiller te Aalten. Ook dit jaar zullen er weer tal van bands optreden en zal de AAP Allstar Band traditiegetrouw een gerenommeerd gastartiest uitnodigen. Wie dit is houdt de organisatie nog geheim. Als teaser geeft men de summiere informatie dat deze artiest met één van haar/zijn hitsingles 20 miljoen exemplaren wereldwijd heeft verkocht.

De organisatie verklapt al wel twee bands: naast de traditionele AAP Allstar Band treden op Dawnbreakers en Miller & the Tonemachine.
Dawnbreakers is een band in het genre EDM (electronic dance music) uitgevoerd door een live band met een producer. In de band zit onder andere de Bredevoortse Meike Ubbink (zang). Daarnaast Karixon Mohamed (Producing), Kasper Jansen (Drums), Jakim Rozal (Keys) Alexander Berndsen (Gitaar) en Jari Peters (Gitaar).
Miller & the Tonemachine is een gepokt en gemazelde Hard Soul 'n Motown-band bestaande uit: Kees Mulder (drums & zang) , Nathan Meinen (basgitaar) ,Tommy Haccou (gitaar), Joel Agterbosch (hammond), Daan Mulder (alt sax), Ron File (tenor sax) en Chiel Holland (percussie). Met deze band op het podium zal zelfs de grootste houten klaas in het publiek niet stil kunnen staan.
De voorverkoop voor dit festival start op 1 november. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij: Schiller, De Kaplaars, boekhandel Messink & Prinsen en ook online via Eventgoose via een link op website van oerkroeg Schiller en de FB pagina AAP festival 2018. Tickets kosten 8,50 euro in de voorverkoop en een tientje aan de avondkassa.
De deuren gaan zaterdag 15 december om 19.30 uur open en exact een half uur later zal de eerste band de versterkers opendraaien.
Uiteraard gaat de opbrengst, na aftrek onkosten, naar het goede doel.