Gezellig samen genieten, dat is het doel van Er een potje van maken. Foto: PR
Gezellig samen genieten, dat is het doel van Er een potje van maken. Foto: PR Foto:

'Er een potje van maken' kan weer, komende winter

AALTEN - 'Wie gunt een oudere een gratis culinair uitje?' Dat is de vraag die centraal staat in het project 'Er een potje van maken'. Op vier avonden in vier verschillende restaurants kunnen senioren genieten van een gratis driegangendiner. Naast het culinaire genieten staat ontmoeting tussen leeftijdsgenoten centraal. De senior wordt tevens netjes opgehaald en teruggebracht door één van de twaalf vrijwillige chauffeurs, verbonden aan dit project. Vier restaurants: Stegers, Enjoy, Herbergh d`Olde Marckt uit Aalten en voor het eerst 't Dorpshuus in IJzerlo doen mee. De organisatie ligt in handen van Figulus Welzijn, Zorgcombinatie Marga Klompé en Talentverbinder Richard Jongetjes.

De kosten voor de diners worden opgehoest door het publiek. De bezoekers van de genoemde restaurants doneren in het bekende paarse potje dat bij de pinautomaat staat. Op dit moment is er nog niet voldoende geld in de potjes maar gelukkig is er een mooie schenking binnengekomen van Atletiekvereniging AVA '70, uit de opbrengst van de GUV business run. Deze financiële bijdrage zorgt ervoor dat de aangekondigde reeks culinaire avonden zeker doorgaat. De organisatie blijft het publiek wel oproepen om de donatiepotjes te blijven vullen om toekomstige diner programma's zeker te stellen.
Ouderen worden door de restaurants ontvangen in de vroege avond tussen half zeven en half negen met kans op een kleine uitloop. De chauffeurs halen de senioren op vanaf kwart voor zes.

De aanmeldingen komen vanuit diverse instanties maar ook het publiek kan ouderen opgeven. Iedereen die z'n moeder, vader, opa, oma, buurman of buurvrouw of oom, tante of oud-collega wil opgeven, kan zich melden. Ook kunnen senioren zichzelf aanmelden. Alle oudere inwoners van Dinxperlo, Aalten, Bredevoort en buurtschappen zijn welkom. Bij de aanmelding graag wel een korte motivatie waarom deze senior een mooie culinaire avond gegund wordt. Aanmelden kan via de mail van talentverbinder Richard Jongetjes: Richard@talentverbinder.nl tevens via Facebook: Talentverbinder-Aalten. De avonden vinden plaats op maandag 5 november (restaurant Herbergh d"Olde Marckt), woensdag 12 december (Eetcaf'é Enjoy), woensdag 16 januari (Restaurant Stegers) en woensdag 13 februari (Dorpshuus IJzerlo). Er is gemiddeld plek voor achttien senioren per avond.