Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Foto: PR
Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Foto: PR

Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Bij HCR 't Zwaantje treden op zondagmiddag 16 september top-musici op, namelijk The Outbound Scallywag Carnival uit Lintelo en Eileen Rose & The Holy Wreck uit Nashville. Kaarten kosten 15 euro per persoon, kinderen tot en met 13 jaar onder begeleiding van hun ouders hebben gratis toegang.

De leden van The Outbound Scallywag Carnival (OSC) lijken zo te zijn weggelopen uit een film. De band bestaat uit een groep kleurrijke muzikanten. The Outbound Scallywag Carnival beheerst een veelvoud aan stijlen - van tranentrekkende ballads tot en met opzwepende ritmes die het moeilijk maken om stil te blijven zitten. Hun instrumentarium bestaat uit een blues harp, contra bas, leadgitaar, mandoline, slaggitaar, slide gitaar, snare drum, steelgitaar en lead-/meerstemmige zang. Een bezoeker van de zomerconcerten op 't Zand in Bredevoort zag ze optreden en raakte onder de indruk. Van de cd plukte hij een paar nummers en e-mailde die naar een bevriende ondernemer. Die op zijn beurt stuurde het naar een management in Nashville. Zoals men vaak zegt 'komt van het een het ander'. En dat laatste slaat op een uitnodiging om het voorprogramma te doen voor de show van Eileen Rose & The Holy Wreck uit Nashville.
Eileen Rose en The Holy Wreck zijn in Nashville vier keer per week te bewonderen op de bekendste locaties van de stad. De band treedt er op in wisselende samenstelling, met gelauwerde muzikanten die in wereldberoemde bands hun faam verwierven, zoals Joe Fick die in de biografische Johnny Cash film 'Walk the Line' de bassist is in Elvis Presley's band. Eileen Rose & The Holy Wreck komt mét gitaar- en steelgitaarvirtuoos Rich Gilbert.
Het concert van Eileen Rose en The Holy Wreck is op zondag 16 september vanaf half drie 's middags bij 't Zwaantje. Kaartjes kosten vijftien euro per persoon en zijn te bestellen via tel. 0544-371236.


Workshop Quilten in de Bibliotheek

AALTEN - Gerlinde Dahlhaus geeft op zaterdag 29 september een workshop quilten in de Bibliotheek Aalten. Tijdens deze workshop (voor beginners) maakt men op speelse wijze kennis met quilten. Onder haar deskundige begeleiding maken de aanwezigen een boek- of agendaomslag met vlinder in A5 formaat. Er is keuze uit verschillende kleurpakketten om de omslag te maken. Alles wat men nodig heeft voor de workshop is in de prijs inbegrepen, men hoeft zelf niets mee te nemen. Er kunnen maximaal acht deelnemers geplaatst worden. Inschrijven kan via www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek. De workshop in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, is op zaterdag 29 september van 10.00 tot 13.00 uur. Kosten bedragen 29,50 euro, leden van de Bibliotheek krijgen 1,50 euro korting en betalen 28 euro. De prijs is inclusief alle materialen en consumptie.