Lisette Klunder met zoon Michel en Harm Hoftiezer. Foto: Lydia ter Welle
Lisette Klunder met zoon Michel en Harm Hoftiezer. Foto: Lydia ter Welle

Brandweer Aalten in de problemen?

AALTEN - Op de vraag of de Brandweer Aalten in de problemen zit door personeelsgebrek, kan postcommandant Harm Hoftiezer gelukkig nog antwoorden dat dat niet zo is.

Door Lydia ter Welle

"Maar", zo waarschuwt hij: "we hebben wel geregeld nieuwe mensen nodig, om ons korps op krachten te houden. Daarom gaan we weer actief nieuwe mensen werven. We zoeken minstens vier mensen, man of vrouw, tussen de 18 en 45 jaar, die willen beginnen aan de opleiding tot brandweerman of -vrouw."

Inloopavond op 24 september

"Nieuwe mensen moeten gezond en fit zijn, wonend en liefst ook werkend in Aalten, en vooral: gemotiveerd om tijd en energie te steken in het brandweervrijwilliger zijn. Tijdens de opleiding, maar ook daarna. Want het kost veel tijd. Maar je krijgt er ook veel voor terug", aldus Hoftiezer. Voorwaarde voor instroom ligt op ongeveer VMBO niveau. Wie wel in Aalten woont, maar elders werkt, en ook bereid is om in een andere plaats mee uit te rukken, is zeker ook welkom om te solliciteren. Ook wie in ploegendienst werkt, kan een goeie kandidaat zijn. Hij vertelt verder dat de opleiding te vergelijken is met de beroepsbegeleidende leerweg (bbl): meteen meedoen met de oefeningen en dat wat je uit de theorieboeken leert meteen in de praktijk brengen, onder begeleiding van de ervaren collega's. Dat wordt bevestigd door Lisette Klunder, moeder van drie kinderen van 8, 7 en 3 jaar. Lees verder op pagina 7