Er viel van alles te zien op het gebied van paardensport. Foto: Cettela Slootmans
Er viel van alles te zien op het gebied van paardensport. Foto: Cettela Slootmans

Zaterdag vol vermaak voor paardensport-liefhebbers

AALTEN – Paardensportliefhebbers konden zich afgelopen zaterdag goed vermaken in Aalten. De open dag van Paardensportvereniging Aalten (PSVA) bood een gevarieerd programma waarin verschillende takken van paardensport voorbij kwamen: van ponyritjes tot demonstraties van internationale ruiters.

Door Cettela Slootmans

De open dag vond plaats op het terrein van Paardensportvereniging Aalten waar vorig jaar een overdekte rijhal is gerealiseerd. De middag begon met een demonstratie gegeven door twee amazones van de vereniging: Madelief van de Put en Teddy Velthuis. De amazones rijden met hun pony's nationaal op het hoogste niveau en reden samen een proef op muziek van Disney. Vervolgens gaf de instructeur van Teddy Velthuis, Jean-René Luijmes, een demonstratie met de goedgekeurde dekhengst Grappa. Luijmes hoopt met dit paard een opvolger te hebben voor zijn huidige paard waarmee hij internationaal in de hoogste klasse rijdt.
Ook muziekvereniging Eendracht verleende haar medewerking aan de open dag. De kur op muziek van verenigingslid Eline Smees met haar paard Borus, Gelders paard van het jaar 2018, werd begeleid door live muziek. Vervolgens was er een springdemonstratie door de ponyruiters en verruilde Madelief van de Put voor even het dressuurzadel voor een westernzadel. Ze kreeg een les van Ingrid den Engelsman, die het paard waarmee ze deelnam aan de Europese kampioenschappen western had meegenomen.
De dag werd afgesloten door voorzitster Louise Elferink. Zij bedankten alle vrijwilligers en in het bijzonder oud-voorzitter Wim Salemink voor het realiseren van de rijhal, waarmee een langgekoesterde wens in vervulling is gegaan.