De slagwerkgroep in actie.  Foto: Frank Vinkenvleugel
De slagwerkgroep in actie. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Geslaagd voorjaarsconcert AMV Prinses Beatrix

DINXPERLO - Het Voorjaarsconcert van Algemene Muziekvereniging Prinses Beatrix Dinxperlo, in Het Kulturhus, bood een fraaie afspiegeling van wat Beatrix te bieden heeft op het gebied van muzikaal vermaak 'voor alle leeftijden'.

Het vertrouwde stemgeluid van Fred te Kamp leidde het publiek door een veelzijdige, muzikale avond. Vooral werd zichtbaar gemaakt dat je op alle niveaus muziek kunt maken en in jouw groep een rol kunt 'pakken'. Zo werd de openingsmars Jubilosoo ondersteund door een aantal leerling-blazers en slagwerkers, en liet Jorine met haar jeugdige slagwerkers zien dat er volop vernieuwing gaande is in het zoeken en toepassen van andere dan de traditionele slagwerkinstrumenten: Tapijtrollen dus, en waarom ook niet?
Dirigent Jos Kok liet de fanfare een aantal prettig in het gehoor liggende werken ten gehore brengen waaronder herkenbare filmmuziek en een driedelig werk, Bliss genaamd, over drie dorpjes in West Brabant. Tijd voor een korte onderbreking, waarin door diverse Dinxperlose ondernemers een fraaie verloting mogelijk was gemaakt met vele leuke prijzen en prijsjes.
Na de pauze werd de spanning flink opgevoerd op een donker, in rook gehuld podium. Een spetterende opening van het slagwerkgedeelte met spookachtig verlichte trommen en slagwerkers, zette de toon voor nog meer spektakel. Onder leiding van Hans Elbers werden diverse slagwerkers letterlijk in de spotlights gezet; Stijn Wieskamp maakte zij debuut op het 'grote' podium en stal de show in DrumBattle op de verlichte TomToms.
Na een korte ombouw toonden de deelnemers van het opleidingsorkest onder leiding van Gerard Huls hun talenten, waarna de fanfare liet horen waar een goede opleiding, veel inzet en vooral liefde voor muziek maken uiteindelijk toe kan leiden. Een aantal fraai uitgevoerde werken maakten deze avond compleet. AMV Prinses Beatrix heeft alvast een prettig klinkend visitekaartje afgegeven voor de vele muzikale activiteiten die ook dit jaar weer op de agenda staan.

Prinses Beatrix. Foto: Frank Vinkenvleugel
Prinses Beatrix. Foto: Frank Vinkenvleugel
Prinses Beatrix. Foto: Frank Vinkenvleugel