Het PopProjectkoor brengt Hits & Bubbles. Foto: PR
Het PopProjectkoor brengt Hits & Bubbles. Foto: PR Foto:

PopProjectKoor nodigt uit voor Hits & Bubbles

LINTELO - Op zaterdag 21 april verzorgt het PopProjectKoor Lintelo een tweede optreden, onder de noemer Hits & Bubbles in het Kulturhus in Lintelo. Medewerking verlenen het koor Wave uit Doetinchem, popkoor DAzzLE uit Dale en de liveband Offline. Het concert begint om 20.00 uur; na afloop wordt het feestje voortgezet met muziek van Offline. De entree bedraagt twee euro.

Door Waltraud Wensink

De naam van het koor geeft al aan dat het geen doorsnee koor is. Het project(koor) is in 2016 op poten gezet door vier enthousiaste dames uit Lintelo. Margreet Helmink, Karin Somsen, Ginette Gussinklo en Hanneke van Schijndel zingen zelf ook mee in het PopProjectKoor. Margreet: "Het bijzondere is dat we niet werken met een vaste groep die perse ieder concert weer mee moet doen. We begonnen met het afspreken van een einddatum voor ons project, dat was dus het optreden. Daar werkten we naar toe. Geen verdere verplichtingen en slechts eens in de twee weken oefenen. We deden hiervoor een oproep. We waren blij verrast over het aantal aanmeldingen. Het liep als een trein."

Karin: "We hadden in no time veertig aanmeldingen van enthousiaste mensen, en zelfs mannen meldden zich aan. En als kers op de taart wilde Wim Gertsen het project wel leiden als dirigent, hij is een motiverende en enthousiaste factor in dit hele project. We noemden ons eerste project 'Summer', en juist omdat het zo geweldig bleek te zijn waren de plannen voor project 2.0 al snel geboren. Ons volgende project noemen we Hits& Bubbles en wat dat inhoudt zullen de bezoekers op 21 april ervaren." Het PopProjectKoor telt inmiddels zo'n vijftig leden uit de wijde omgeving van Lintelo. Zelfs mensen die lid zijn van gewone koren. "Ze komen bij ons ook meedoen, puur omdat deze opzet hen zo bevalt", zegt Karin.

Ginette: "Ook de datum van Hits & Bubbles stond als eerste vast en daar werken we samen naar toe. Niemand hoeft auditie te doen en iedereen is ook echt welkom om aan te sluiten, alleen is het niet de bedoeling dat je halverwege instroomt. Je verbindt voor de duur van het project. We zijn dus ook geen koor dat overal optreedt. Het is puur dat ene project waar je voor oefent en dan stopt het weer. Zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is."

Gastoptredens
Het moet een avond worden waarin Hits & Bubbles centraal staan. "Er zijn twee gastkoren: Wave uit Doetinchem en Popkoor DAzzLE uit Dale. Daarnaast worden we op 21 april begeleid door de live band Offline. Het is een avond in informele setting, met statafels, zitjes, hapjes, drankjes en een hoop gezelligheid."

Hanneke vult aan: "Er is een beamer aanwezig waarop de teksten te lezen zijn zodat iedereen die dat wil, kan meezingen. De band geeft het geheel net iets meer body. Voor ons als koor is het geweldig om met een live band te zingen."

Tijdens de repetitie klinkt het al als een klok en zingen ze samen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Op zaterdag 21 april is iedereen welkom in het Kulturhus in Lintelo voor het concert van het PopProjectKoor met als thema Hits & Bubbles. Aanvang 20.00 uur, entree twee euro per persoon.