Limit Stars speelt de sterren van de hemel

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Arnhem Eagles. Limit Stars heeft een lastig seizoen. Met moeite kan er af en toe een basisteam opgesteld worden. Sommige wedstrijden worden hierdoor onnodig verloren. Echter, af en toe stijgt het team boven zichzelf uit en hakt de tegenstander in de pan. Sinds lange tijd stond er dit keer een compleet team in de zaal. Vol vertrouwen begon Limit Stars tegen de nummer 4 in de competitie.

Limit Stars scoort al snel de ene na de andere bal. Arnhem is totaal de weg kwijt en kan niet veel inbrengen tegen de solide zoneverdediging van de Dinxperloërs. Mede door de driepunters van Iwan Bussink staat het na het eerste kwart 24-11. In het tweede kwart gaat men vrolijk verder. Marcel Jansen heeft schitterende steals en zijn grotere broer Hubert heeft een aantal mooie afstandsschoten. Arnhem lijkt een lekje gevonden te hebben in de verdediging van Limit Stars, maar dit gat wordt snel gedicht. Een tegenstander probeert een lay-up te maken. Maar daar komt Chris Seesink met een snoeihard blok. Hij speelt de bal op en Jeroen Meinsma scoort makkelijk. Met rust is het al 41-28. Dit heeft (bijna) niemand verwacht. Het derde kwart is het hoogtepunt. Er wordt geweldig samengespeeld. De passes komen precies aan. Er wordt gevochten voor de bal, er is concentratie in de aanval. De pechvogels uit Arnhem worden compleet weggespeeld. Gerard Huls schiet ogenschijnlijk makkelijk raak en ook Geert Föcking draait ouderwets weg van zijn tegenstander en schiet via het bord raak. Het staat 74-37. Het kleine smetje op deze wedstrijd is het vierde kwart. Dit was zeer rommelig. Iedereen wil te graag het verschil maken en probeert alles te forceren. Ook moet Kevin Koenders nog het veld verlaten met een verzwikte enkel. De zege is echter nooit meer in gevaar gekomen. De eindstand is 86-55. Topscorer is Iwan Bussink geworden met 28 punten.
Aankomende thuiswedstrijd tegen Black Stars uit Rhenen op 21 april zou weleens de laatste wedstrijd van Limit Stars ooit kunnen worden. De kans bestaat dat er voor volgend seizoen een omnisportvereniging wordt gestart. Maar het is ook dan nog maar de vraag of er een team competitie gaat spelen. Voor het herenteam zullen er voor eind mei nog minimaal twee wedstrijdspelers bij moeten komen. Vandaar de oproep: "Voel jij je geroepen om het te team versterken? Train dinsdagavond een keer mee."