Losse mannen. Foto: PR
Losse mannen. Foto: PR Foto:

Vijf voorstellingen tijdens culturele avond VVNF

DINXPERLO - Dat er achter de schermen het hele jaar hard wordt gewerkt door de enthousiaste mensen van de VVNF, is bekend. Op de site is het aftellen naar het grote feest inmiddels begonnen. Maar eerst willen ze de nadruk leggen op de culturele avond op 14 april in het Kulturhus in Dinxperlo. VVNF zorgt voor maar liefst vijf verschillende voorstellingen op één avond. Een avond voor iedereen, en waar elkaar ontmoeten centraal mag staan.

Door Waltraud Wensink

Anne van Velden en Esther Nederlof zijn twee van de organisatoren. Van Velden: "Vorig jaar is de culturele avond heel goed in de smaak gevallen. We hadden veel enthousiaste bezoekers. Reden genoeg dus voor een herhaling. In onze commissie hebben we de vrijheid om het een en ander te proberen. 'Cultuur' is vrij breed dus we hebben een scala aan mogelijkheden."

Vijf verschillende voorstellingen op verschillende plekken
Nederlof: "We hebben dit jaar een mooi programma weten samen te stellen waarbij alle acts wel iets met Dinxperlo hebben. Er worden maar liefst vijf verschillende voorstellingen opgevoerd, op verschillende plekken in het Kulturhus. Iedere voorstelling duurt vijftien minuten. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een gekleurd kaartje dat refereert aan de voorstelling die je gaat bekijken. Na 15 minuten sluit je weer aan bij de volgende voorstelling. Er is in iedere groep wel iemand van de VVNF aanwezig voor de nodige uitleg dus je hoeft niet bang te zijn dat de niet weet waar je moet zijn." Het publiek gaat dus aan de wandel in het Kulturhus en bezoekt op deze culturele avond verschillende voorstellingen. "Tussen de voorstellingen door kun je onderweg aan de bar mooi nog even een drankje meepakken", zegt van Velden. "Er zit dus echt 'beweging' in deze avond en er is voor ieder wat wils. Het kan zijn dat je in een groep personen terecht komt die anders is dan de personen waarmee je aankwam. Het ontmoeten van andere mensen kan ook erg mooi zijn." J

Nederlof: "Het is weer eens iets anders dan de twee gebruikelijke toneelavonden die natuurlijk ook altijd erg leuk waren. Met deze opzet proberen we echter nog een breder publiek te bereiken en de mensen een fijne avond te bieden. Het zijn korte voorstellingen en dat is net genoeg om de sfeer te proeven." Van Velden voegt er aan toe: "Ook voor de acts die optreden is het een leuke uitdaging. Zij spelen telkens voor een nieuwe groep mensen die uit ongeveer vijftig personen bestaat. Iedere groep is authentiek en kan anders reageren. Je kunt de sfeer ook 'intiem' houden op deze manier en interactief met je publiek bezig zijn. Het is de bedoeling dat het allemaal in een ongedwongen en ontspannen sfeer gaat plaatsvinden zodat iedereen een avondje kan genieten."

Van akoestische muziek tot theater en kleinkunst
Van Velden: "Heel fijn is dat de mensen van het Kulturhus hun optimale medewerking aan deze avond verlenen. Ze denken met ons mee en zijn uiterst welwillend en flexibel."
Te zien zijn de volgende voorstellingen: Spring: deze band bestaat uit Rick Horstik, Pien Hartjes, Niels Gijbels en Joost Velthorst. Ze spelen in de foyer van het Kulturhus semi-akoestische nummers uit verschillende genres waarbij de muziek van 'toen' gemixt wordt met de hedendaagse hits van onder andere van Dolly Parton naar Dotan en van Guns'N Roses naar Afrojack; Ode aan de kleinkunst: de Dinxperlose Myrthe van Velden en de rasechte Brabander Ramon Chatrer, beide studerend aan de Koningstheateracademie, hebben hun muzikale krachten gebundeld. Ze zullen een aantal nummers uit het mooie oeuvre van onder andere Maarten van Roozendaal en Toon Hermans ten gehore brengen; Roots: Andrea Diersen, geboren en getogen in Dinxperlo, vertrok naar Amsterdam om het te gaan maken als actrice. Sommigen hebben haar vast al in de 'Skoda' reclamespot gezien op tv. Op 14 april is ze weer even terug in Dinxperlo. Wat zocht ze, wat vond ze, en wat nam ze al die jaren mee van haar geboortegrond? We zullen het allemaal horen en zien. Maar pas op, het kán natuurlijk allemaal toneel zijn; Losse Mannen: de Achterhoekse theatergroep 'Losse Mannen' zal een speciale editie van de spelshow 'ik hou van Dinxperlo' presenteren. Het publiek wordt in twee teams verdeeld en onder leiding van 'Losse Mannen' zullen de teams strijden om de winst. Wie houdt zich staande in deze feestelijke spelshow waarbij de algemene kennis van het publiek zal worden getest? Losse mannen bestaat uit Lex Schellevis, Frank Koens, en Martin Moons; V-Project: de ervaren muzikanten van V-Project zullen iedereen laten genieten van veelstemmige en veelsoortige akoestische muziek. Van de vijf vocale vrienden hebben er drie ruim twintig jaar samen gewerkt in de countryband 'Colonel Hammond's Four'. De vierde man is een ervaren Blue Grass muzikant en multi-instrumentalist. De zanger heeft jarenlang in verschillende amusement formaties gezongen. V-Project brengt muziek ten gehore van bekende en minder bekende namen die met regelmaat voor een 'aha Erlebnis' zullen zorgen.

De Culturele avond in het Kulturhus begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis op vertoon van de ledenpas, en vijf euro voor niet-leden.


www.vvnf.nl