De kampioenen van DZSV 4. Foto: Wim Nieuwboer
De kampioenen van DZSV 4. Foto: Wim Nieuwboer Foto:

'Eeuwige tweede' DZSV 4 nu toch kampioen

DINXPERLO - Dinsdag 8 mei gaat de voetbalboeken in als een gedenkwaardige avond voor de mannen van DZSV 4. Na vele jaren als tweede te zijn geëindigd, kon eindelijk de kampioensschaal omhoog worden gehouden.

Met een mix van 'jonge honden' en 'oude garde' en Abe, Erik en André als begeleiding, werd tegen de nummer 2 DZC'68 8 gelijkgespeeld 3-3. Maar dit ene puntje was wel voldoende, het kampioenschap was binnen.
Alleen, wie gaf na een 3-0 achterstand met de rust nog een cent voor DZSV 4? De kritische supporters keken al vooruit: "Dan mot 't zoaterdag in Aalten moar gebeuren", de volgende wedstrijd van Heren 4 tegen AZSV 8. Maar zover kwam 't niet. Na rust nam DZSV 4 meteen 't initiatief en binnen 5 minuten was de 'Anschlusstreffer' een feit, na 10 minuten schoot Luc zijn tweede doelpunt tegen de touwen en het vertrouwen kwam weer terug. DZC probeerde 't nog wel, maar de aanvalsmachine bij DZSV kwam op stoom en 't onverwachte gebeurde: vier minuten voor het einde viel het derde doelpunt voor DZSV. Na vijf slopende, nerveuze en benauwde minuten blessuretijd, waarin nog een speler van DZC een rode kaart ontving, floot scheidsrechter Wijnand Rutgers voor het einde.

Het kampioensfeestje voor Heren 4 kon beginnen. Abe kreeg nog een koude douche, die ongetwijfeld warm aanvoelde, voor de bloemen en de kampioensschaal werden uitgereikt. Een mooie warme lenteavond eindigde historisch: 'De eeuwige tweede eindelijk kampioen'.

Survivalrun Havelte

DINXPERLO - Survivalrun Havelte met wederom podiumplaatsen voor onze wedstrijdjeugd. Erik Mentink uit Silvolde werd tweede bij de JSR 15-17 jaar. Lieke Hengeveld uit De Heurne werd derde bij de JSR 12-14 jaar en Emma Nijenhuis uit Dinxperlo beleefde wel een erg sportief geslaagd weekend. Zij werd gisteren tweede bij de JSR 12-14 jaar en won ook zaterdag de 5x1 Bax estafetteloop met het jeugdteam van Ropes & Running in Doetinchem.

Erik Mentink en Emma Nijenhuis tweede geworden en Lieke Hengeveld derde geworden. Foto: Ria Blom