Een van de kramen op de door de Zonnebloem georganiseerde rommelmarkt in Dinxperlo. Foto: PR
Een van de kramen op de door de Zonnebloem georganiseerde rommelmarkt in Dinxperlo. Foto: PR Foto:

De Zonnebloem houdt jaarlijkse
rommelmarkt achter kerk

DINXPERLO - De Zonnebloem Dinxperlo-Breedenbroek houdt haar jaarlijkse Rommelmarkt op zaterdag 26 mei.

Deze vindt plaats achter de Dorpskerk in Dinxperlo. Met de opbrengst willen de vrijwilligers van de Zonnebloem-afdeling een extra activiteit organiseren.
Op de markt is van alles te koop waaronder curiosa, boeken, platen, glaswerk, servies, speelgoed, kleine meubelen.
Ook voor koffie met iets erbij kunnen bezoekers er vinden. Het lekkers bij de koffie wordt verzorgd door de Zonnebloemvrijwilligers zelf.
Een muzikale noot, zorgt voor de gezelligheid en deze wordt verzorgd door een wisselend aantal spelers op de 'trekzak'.
Aanvang van het evenement is om 10.00 uur. De markt is geopend tot 16.00 uur.


Breedenbroek viert kermis

BREEDENBROEK - Het Gilde St. Paulus houdt van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei de jaarlijkse kermis. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld.

Op vrijdag 25 mei zal om 8.45 uur het Gilde onder muzikale begeleiding van Harmonie St. Antonius vanaf CR Koenders naar school lopen waar de kinderen worden opgehaald voor de kinderspelen op het voetbalveld. Voor de iets ouderen is er een schietbaan waar ze hun schietkunsten kunnen vertonen. Om 9.45 uur begint het fladderschieten voor de leden om de titel van fladderkoning 2018. Vanaf 15.00 uur is er een mooie fietstocht uitgezet van zo'n 45 kilometer speciaal voor de oudere jeugd en ook niet-leden zijn hierbij van harte welkom, vertrek is vanaf zaal Koenders. 's Avonds vanaf 21.30 uur begint de jeugdavond (entree vanaf 12 jaar) met muzikale begeleiding van De Disco Kings.
Zaterdag om 6.00 uur begint de reveille in de dorpskern, na het ontbijt vertrekken de feesatvierders om 9.45 uur naar het schietterrein waar iedereen zich zal opmaken voor het vogelschieten en vogelknuppelen.
Na het vogelschieten zal het middagprogramma zich voortzetten op het kermisterrein in het dorp. Zaterdagavond zal vanaf 21.30 uur de topfeestband uit Nijmegen De B.A.B. voor de muzikale omlijsting zorgen, deze tienmansformatie die ook altijd op de Nijmeegse Vierdaagse feesten optreedt, kent een uitgebreid repertoire en staat garant voor een spetterend feest.

Op zondagmorgen 10.00 uur is er een heilige mis voor leden en overleden leden van het Gilde St. Paulus waarna een vaandelhulde met muzikale begeleiding van Harmonie St. Antonius bij de pastorie wordt aangeboden voor de koning, koningin, fladderkoning en jeugdkoningen.
Vanaf 12.00 uur begint het frühshoppen met medewerking van de buren uit Dinxperlo, de Götekapel die vanaf 16.00 uur zullen worden afgelost door de ervaren live tweemans band XPLAIN die de kermis muzikaal zullen gaan afsluiten.