Groovolution van DanzArte. Foto: PR
Groovolution van DanzArte. Foto: PR

DanzArte-teams tweede en derde

AALTEN/DINXPERLO - Afgelopen zondag vertrokken de selectieteams van DanzArte al vroeg naar Wageningen voor de finale van Shell we Dance. Na alle voorrondes in Nederland waren de tien beste teams geselecteerd om in de finale tegen elkaar te strijden. De Groovin' Bouncers beet het spits af en in hun categorie Showdance behaalde dit team een tweede plaats. Vervolgens was Groovolution aan de beurt. In hun zware categorie Showdance werd de groep derde. United Souls heeft een prima dans laten zien maar viel helaas buiten de prijzen. De oudste groep Sailing Souls was als laatst aan de beurt en haalde een verdiende derde plaats.


'Tegel eruit, plant erin' met Groei & Bloei bij Intratuin

REGIO - Veel tuinen verloren de afgelopen jaren hun groene karakter. Grijs en stenen kregen er de overhand. Dit kan heel praktisch zijn, maar zo verdween ook flora en fauna. Om het leven in de tuin terug te laten keren, en de tuin letterlijk en figuurlijk weer een broedplaats te laten zijn van vogels, vlinders, bijen en andere dieren, staat bij Intratuin in juni alles in het teken van de actie: 'Tegel eruit, plant erin'. Op zaterdag 23 juni is er een actiedag.

ie dan een tegel inlevert bij Intratuin, krijgt twee gratis planten uit het vlinder- en bijenlokkende assortiment dat is samengesteld met hulp van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en de Vlinderstichting. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen. Met deze inwisselactie willen zij een rol spelen in het vergroten van de bewustwording hierover richting de klanten. Intratuin organiseert de actie in samenwerking met tuinvereniging Groei & Bloei als onderdeel van de Nationale Tuinweek. Afdeling Aalten van Groei en bloei, staat deze zaterdag bij Intratuin Bredevoort, van 10.00 tot 15.00 uur.