Wiebe Kleinsma werd tot erelid benoemd. Foto: PR
Wiebe Kleinsma werd tot erelid benoemd. Foto: PR

Geslaagde jubileumdag Koetsiers

Keizerstitel gaat van vader op zoon over

AALTEN/DINXPERLO - Menvereniging De Koetsiers Aalten – Dinxperlo bestaat veertig jaar en dat werd gevierd op zaterdag 30 juni. "We kunnen met ons allen terugzien op een prachtige, geslaagde dag", aldus het bestuur van De Koetsiers Aalten – Dinxperlo. "Maar liefst 24 aanspanningen van onze vereniging gaven gehoor aan de uitnodiging om ons jubileum te vieren met een demonstratie in Aalten."

Nadat eerst keizer Gerrit Hiddink met zijn keizerin Rinie Lensink waren opgehaald, trok de Koetsiers-optocht verder naar het braakliggende terrein van de technische school in Aalten. Alle aanspanningen, voorop gegaan door twee herauten lieten zich hier van hun mooiste, authentieke of snelste kant zien. Na deze demonstratie trok de stoet verder naar het feestterrein. Onder prachtige weersomstandigheden konden De Koetsiers daar hun feest voorzetten. Aan het einde van de avond was het de zoon van de toen nog regerende keizer die de romp naar beneden wist te schieten. Henk-Jan Hiddink nam hiermee de titel keizer van zijn vader over. Al eerder schoot Matti Heideman de kop naar beneden. De vleugels kwamen op naam van Jan Kobus en René Plaggenburg.
Een van de oprichters van De Koetsiers Aalten – Dinxperlo in 1978 is Wiebe Klijnsma, nu nog altijd zeer actief lid van de vereniging. Hij betekent en doet veel voor de vereniging. Reden voor het bestuur om hem tijdens de feestavond tot erelid van De Koetsiers Aalten - Dinxperlo te benoemen.