Poëzie en muziek in De Holtdrost

DE HEURNE - Op zondag 15 juli treden tussen 13.00 en 15.00 uur Wilma Pastors (gitaar en zang) en Ankh Gussinklo (poëzie en proza) op in de beeldentuin De Holtdrost.

Hoewel zij persoonlijk elk al wel de nodige podiumervaring hebben opgedaan, dateert hun samenwerking eigenlijk pas sinds Pinksteren tijdens de Enghuizer Kunstroute te Hummelo. Dit eerste gezamenlijke optreden heeft veel succes geoogst en ligt aan de basis van een nieuw gezamenlijk optreden in De Holtdrost. Het thema deze middag luidt 'Groeien Bloeien en Vergaan'.
De teksten van zowel songs als poëzie raken – naast uiteraard de natuur – ook allerlei andere facetten van het leven.
Beeldentuin de Holtdrost is te vinden aan de Geunstraat 2 in De Heurne.


Strobalen in brand, bijen dood

BREEDENBROEK - Op Den Dam in Breedenbroek, vlakbij loon- en mechanisatiebedrijf Westerveld, is woensdag 4 juli rond tien uur 's avonds brand ontstaan in een aanhangwagen, geladen met strobalen. De brandweer Dinxperlo rukte uit met twee wagens. Zeer triest is het gevolg voor imker Gensen. Hij had zo'n zeventig kasten met volken aan Den Dam, vlak bij de plek waar de brand was. De rookontwikkeling heeft grote schade aangericht onder de volken van de oud-voorzitter van de imkervereniging.


Gewonde bij bedrijfsongeval

DINXPERLO - De hulpdiensten zijn donderdag 5 juli uitgerukt voor een bedrijfsongeval bij een keukenbedrijf aan de Industriestraat in Dinxperlo. Meerdere ambulances, politie en de traumahelikopter zijn ter plaatse. Bij het bedrijf bleek een ongeval met een heftruck te hebben plaatsgevonden. Een persoon die achter een heftruck liep is door het voertuig aangereden. Het slachtoffer gaat per traumahelikopter naar het ziekenhuis.