Mannen met pannen in de weer. Foto: PR
Mannen met pannen in de weer. Foto: PR Foto:

Subsidie voor muziekonderwijs van

stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo

Vanaf 1 augustus 2019 actief

DINXPERLO - Muziekvereniging Psalm 150 richt per 1 augustus 2019 de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo op om het muziekonderwijs voor harmonie en fanfare voor de muziekverenigingen in Dinxperlo te verzorgen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten heeft besloten om de nieuwe stichting vanaf 1 augustus 2019 voor vier schooljaren een subsidie te verstrekken.

Eind 2017 heeft muziekvereniging Psalm 150 bij wethouder Henk Rijks aangegeven zelf het harmonie- en fanfare-onderwijs voor leden van muziekverenigingen uit Dinxperlo te willen gaan verzorgen. Nu wordt dit nog verzorgd door Muziekschool Oost Gelderland. Psalm 150 richt hiervoor de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo op. De nieuwe stichting wil kwalitatief en betaalbaar onderwijs aanbieden, lokaal georganiseerd en breed toegankelijk. Zij neemt de algemene coƶrdinatie van het opleidingsprogramma op zich en gaat als intermediair tussen leerlingen en docenten optreden.

Breed draagvlak
Wethouder Rijks: "De plannen worden breed gedragen en zijn ontwikkeld door een werkgroep waarin naast bestuursleden ook jeugdleden en docenten zitting hebben. Een enthousiaste werkgroep met enorm veel ervaring en expertise. Ik heb dan ook alle vertrouwen in de plannen."

Het college heeft besloten om vanaf 1 augustus 2019 (aanvang schooljaar 2019-2020) voor een periode van vier schooljaren een budgetsubsidie toe te kennen aan de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo. Per dezelfde datum wordt de subsidie aan Muziekschool Oost Gelderland beƫindigd.

Project Mannen met pannen van start

DINXPERLO - Steffan Rexwinkel (Figulus) en Richard Jongetjes (Talentverbinder) starten dinsdag 18 september een kookclub speciaal voor mannen. Elke derde dinsdag van de maand zal onder leiding van een chef-kok gekokkereld worden. De bijeenkomsten worden gehouden in het Kulturhus Dinxperlo waar op de bovenverdieping een ruime keuken aanwezig is met meerdere gasfornuizen. Iedereen is welkom: getrouwde mannen, gescheiden kerels, vrijgezellen, het maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat men een beetje gezellig is. De eerste aanmeldingen zijn al binnen dus enige spoed voor aanmelding is vereist. Er is plek voor acht deelnemers. Manvolk dat gezellig met mannen onder elkaar (beter) wil leren koken en op een ongedwongen manier samen de maaltijd wil verorberen kan zich aanmelden via s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl of via telefoonnummer 0315-655282 (vragen naar Steffan). De kosten zijn 7,50 euro per avond inclusief maaltijd.

'Dag van het bos' in Anholter Schweiz

ISSELBURG - Op zondag 15 juli viert Biotopwildpark Anholter Schweiz 'de dag van het bos'. Ook dit jaar komt de wereldkampioen houtzagen, Shapoor Engeneer, weer een mooi dier zagen met zijn kettingzaag. Kinderen kunnen op deze dag iets leuk knutselen voor in de tuin en meedoen aan een speurtocht.Een imker is samen met zijn bijenvolk in het park en vertelt over de inheemse insecten en hoe men deze kan helpen. Ieder uur worden er met machines bomen geveld; wie durft, mag (onder begeleiding) in een boom klimmen. Biotopwildpark Anholter Schweiz is te vinden aan de Pferdehorster Strasse 1 in Isselburg. Open van 9.00 tot 18.00 uur.