Freek bekijkt de dieren die hij in de kikkerpoel aantreft. Foto: Dorien te Bokkel
Freek bekijkt de dieren die hij in de kikkerpoel aantreft. Foto: Dorien te Bokkel Foto:

Suderwickse fietsdag voert langs de IJsseloevers

SUDERWICK - Op zondag 15 juli 2018 vindt de Suderwickse fietsdag plaats. Deze wordt één keer per jaar georganiseerd door de Evangelische kerk, de Katholieke kerk en de Heimatverein Suderwick. Dit jaar vindt deze dag voor de 37ste keer plaats. Niet alleen Suderwickers worden van harte uitgenodigd maar ook deelnemers uit de naaste omgeving, met name uit Dinxperlo.

De fietstocht gaat dit jaar langs de IJsseloevers naar Loikum. Er worden twee routes aangeboden. De korte route is 25 km lang en de grote route is 35 km. De routes werden gemaakt door de Heimatverein Suderwick. Onderweg worden bij een rustpunt van het kinder- en jeugdwerk van Jukids Suderwick (Michaelstreff) drankjes aangeboden. Bij de finish worden de deelnemers in het Evangelische Gemeindehaus te Suderwick verwend met koffie, zelfgebakken taarten, worstjes en drankjes.

Starten voor de tocht op zondag 15 juli kan van 09.00 tot 12.00 uur op het dorpsplein van Suderwick. Deelname kost voor volwassenen een euro, kinderen gratis.


Schooljeugd onderzoekt wonderlijke onderwaterwereld

AALTEN/DINXPERLO - Met blote voeten in de poel. Freek geniet. Met zijn vader, klasgenootjes en andere begeleidende ouders is hij bij de kikkerpoel van Staatsbosbeheer. Voor een buitenactiviteit van Staring Educatie. Met dank aan een bijdrage van de gemeente Aalten en de provincie Gelderland ontdekken schoolkinderen uit de gemeente Aalten zo de wonderlijke onderwaterwereld.

Vooraf is er op de school van Freek, De Höve in De Heurne, een aquariumbak met waterdiertjes en een zoekkaart waterdiertjes gebracht. Het is goed te merken; de kinderen weten al van veel diertjes de naam. Nu zijn er nog meer soorten! In het water, op het water en ook in de modder en tussen de waterplanten. Na een tijd scheppen en verzamelen worden de diertjes bekeken aan onderzoekstafels. Daar staan allerlei hulpmiddelen om de diertjes goed te kunnen bekijken en op naam te brengen.
Op school is ook een loeppotje bezorgd met een vreemd 'wezen'. De kinderen die via het digibord gekeken hebben naar het uitsluipen van een libelle weten wat het is: een huidje van een libellelarve. Hier in de poel ontdekken ze ook libellelarven, klein en groot. Van verschillende libellen en van verschillende leeftijd.


Vernieuwde bingo in Old Dutch succes

DINXPERLO - Met wekelijks gemiddeld vijftig bezoekers is de vernieuwde bingo die sinds 5 juni elke dinsdag plaatsvindt in Zaal Old Dutch (Maurits Prinsstraat 6) een groot succes. Er zijn al vele deelnemers met mooie geldprijzen naar huis gaan. Door het hoge aantal bezoekers is de jackpot tot nu toe elke keer 200 euro geweest. Ook in de zomervakantie zal de bingo elke dinsdag gewoon doorgaan. Al voor 14 euro kan men de hele avond alle rondes van de reguliere bingo meespelen. Om 18.00 is de zaal open en om 19.10 uur starten de piekenrondes, daarna vanaf 20.00 uur de reguliere bingo.