Crescendo bracht het publiek in zomerse sferen. Foto: Jacqueline Obbink
Crescendo bracht het publiek in zomerse sferen. Foto: Jacqueline Obbink

Uitstekend verzorgd Midzomerconcert Crescendo

IJZERLO - Ruim 350 bezoekers genoten zaterdagavond 30 juni van een tot in de puntjes verzorgd midzomerconcert door de Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo. Na maanden van voorbereiding kunnen de leden van 'Crescendo' terug kijken op een bijzonder geslaagd evenement dat qua presentatie, muzikaliteit, entertainment en programmakeuze op een hoog niveau stond.

Het Bergerveld direct tegenover het Dorpshuus was door de leden omgetoverd tot een prachtige oase waar de bezoekers in een feeërieke en romantische sfeer in alle rust konden genieten van een subliem concert. In een prachtige muziektent was met gebruik van pallets een oplopend podium gebouwd waarop plaats was voor de ruim vijftig leden tellende fanfare mét meewerkende artiesten.

'Muziek - Liefde - Naoberschap' liep bij de muziekkeuze als rode draad door het programma. Naast de fanfare zelf waren er optredens van meerdere muzikale talenten die de buurtschap IJzerlo rijk is: Rosanne Navis op piano, Cindy Rexwinkel met accordeon, de zangeressen Joyce Drenthel en Dieuwertje Westendorp en de gitaristen Richard Albers en Jean-Pierre Scheepers. Enkele gezamenlijk gespeelde nummers van fanfare met artiesten over 'liefde' brachten zichtbaar ontroering bij het publiek. Op muziek van Crescendo bracht de acrogroep van Aktief een adembenemende show voor het voetlicht. Met behulp van tien gevulde gereedschapkisten had de slagwerkgroep van Crescendo voor deze avond een speciale act ingestudeerd die werd beloond met een ovationeel applaus.

Het gehele terrein was aantrekkelijk ingericht met stoelen, picknicktafels, statafels en enorme bloemstukken op het podium en tussen het publiek. Het door Wiljo Brusse uitstekend verzorgde licht- en geluidssysteem maakte het plaatje compleet. Met het spetterende finalenummer 'Go like Elijah' dat Crescendo samen met álle artiesten speelde werd om 23.15 uur het concert afgesloten. Met de vraag om een toegift en een staande ovatie beloonde het publiek fanfare én artiesten voor de prachtige avond. Tot in de kleine uurtjes werd er nagepraat.