Sproeien is noodzaak in deze droge zomer. Foto: PR
Sproeien is noodzaak in deze droge zomer. Foto: PR

Open tuin in een gortdroge zomer

BREEDENBROEK - De sproeiers, buizen en waterslangen zijn de laatste maand het dagelijkse beeld in onze tuin. Overal kun je niet komen, in het natuurtuin-deel is alleen bij de bomen wat water gebracht, de bloemenwei is vaak om deze tijd al over haar hoogtepunt. Men ziet dus ook duidelijk het verschil met de kleurrijke tuin rondom het huis. 't Meihuus is de tuin van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek. De tuin is nog te bezoeken op zondag 12 augustus en zondag 23 september van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is drie euro; met groepen vanaf tien personen kan men ook een afspraak maken voor een bezoek op een ander moment. Wim Duitshof: "Wat zijn we blij met onze waterbron, zodat we onze bomen, heesters en planten levend kunnen houden. Door het water geven, een intensieve klus, is de tuin een bezoek meer dan waard. Verschillende vaste planten en prairieborders staan erbij in prachtige kleurcombinatie. De vorig jaar opnieuw aangeplante siergrassenborders staan in volle bloei. De Lagestroemia-bomen staan in volle bloei, roze en wit. Door de tuin heen ziet u de juiste hoeveelheid kunst. Het is heerlijk rond te dwalen of plaats te nemen op een van de vele zitplekken in deze veelzijdige tuin."


www.meihuus.nl


Annika Meijer geeft therapie aan
kinderen met beperking in Zambia

DINXPERLO - De in Dinxperlo geboren en getogen Annika Meijer stuurde ons een e/mail met het verzoek om haar actie onder de aandacht te brengen.

Ze schrijft: "Afgelopen mei ben ik naar Zambia geweest om geheel op eigen kosten en op vrijwillige basis de techniek Body Stress release te geven aan beperkte kinderen. Gewoon, omdat het mij goed gaat en ik het tijd vond 'to pay it forward'. De techniek had verbluffende wonderlijke resulaten bij de kids.
Kinderen die niet (goed) konden lopen gingen lopen, kinderen die armen niet gebruikten gingen dit wel doen, een baby die niet kon slikken ging slikken, kinderen werden zindelijk, kinderen met spasmen die ontspanden en ineens op hun omgeving reageerden. Je begrijpt....wij moeten zo snel mogelijk terug om deze kids een vervolg te geven voor verder herstel en nieuwe kids uit nabij gelegen districten ook te gaan helpen!

Nu heeft de organisatie Time and Tide in Zambia die deze kids in beeld brengt en tevens ons begeleid heeft tijdens de afgelopen reis een sponsor ter plekke gevonden die ons wil steunen. De organisatie was ontzettend onder de indruk van de wonderlijke resulaten en wil ons zo spoedig mogelijk terug laten komen. De reis staat nu gepland in september. Maar helaas is het geld niet genoeg om in de kosten te voorzien. Daarom heel graag jullie hulp om deze reis te ondersteunen. Ik hoop met spoed nog minimaal 1500 euro bij elkaar te krijgen om hulpmiddelen te kopen, geld voor taxi's om op een verzamelplek te komen en in ons reis en verblijf kosten te voorzien. Help je me mee? Meer info via: www.bsr4all.nl en www.bsrregiodoetinchem.nl."