Aldi (links) en Lidlm oftewel Niels Postma en Martin te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel
Aldi (links) en Lidlm oftewel Niels Postma en Martin te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel

Aldi en Lidl verzorgen de muziek

DINXPERLO - Zaterdagavond gaf Lars Postma een tuinfeestje. Voor de muziek waren twee dj's geregeld. Broer Niels Postma en neef Martin te Grotenhuis. Een bijzonder duo met een gezamenlijke liefde voor muziek. Daarbij houden ze één ding in de gaten: ze doen hun eigen ding. "Het platen verzamelen is al een reis op zich. De zoektocht is onderdeel van het geheel."

Dat zoeken naar muziek doen de heren via het internet, op een marktplaats voor platen. Ook in fysieke winkels in de grote steden zijn de heren regelmatig te vinden. Door veel te zoeken en te luisteren wordt uiteindelijk de keuze bepaald. Zij zijn inmiddels te boeken voor muzikale feestjes onder de naam Aldi en Lidl.
Over het allereerste optreden, in 2014, in de pas aangelegde watertuin op het industrieterrein, met een aggregaat op een aanhanger, vijftig man publiek, wordt nog regelmatig nagepraat. En het allerbelangrijkste bij datgene wat ze draaien: "We moeten het zelf heel leuk vinden'!"


Evert Stroet op Derde AaltenDag

AALTEN - Donderdag vanaf 11.00 uur is de derde AaltenDag. Met talenten uit de regio,van beide kanten van de grens: met 's middags Evert Stroet uit Dinxperlo, DJ Sacha uit het Duitse Rhede en jeugdig talent Lobke Arentz uit Ulft. Met 's avonds op diverse locaties livemuziek. De grote kinderrommelmarkt voor alle kinderen uit de regio maakt de dag compleet.

Elke AaltenDag valt samen met de wekelijkse markt, rond de Hema. Net voor de middag opent de braderie, die dit jaar voor het eerst van 11.00 tot 19.00 uur duurt. Bij het Nationaal Onderduikmuseum is 's middags de pop-up boekenmarkt. Kinderen kunnen zich uitleven met het kratten stapelen bij Atlantic naast de Hema.
De talenten die op de derde AaltenDag het publiek zullen vermaken met muziek, komen uit de 'naoberschap': Dinxperlo, Oude IJsselstreek en het Duitse Rhede. Evert Stroet uit Dinxperlo is voor de tweede keer van de partij. Deze student van het ArtEZ Conservatorium Enschede speelt country en folkmuziek. Lobke Arentz uit Ulft zingt met gitaar- en pianobegeleiding en DJ Sascha zorgt voor de algehele muzikale omlijsting.
De horeca sluit de AaltenDagen af, met livemuziek vanaf 20 uur op de verschillende locaties met: Gilbert and Friends, Fragment Live en Dokter Watjes & Heiza.


www.aaltendagen.com