Drie van de vier leden van het kampioensteam. Foto: PR
Drie van de vier leden van het kampioensteam. Foto: PR Foto:

Recurveteam Gouden Treffer Nederlands kampioen

RUURLO - Het eerste recurveteam van boogschietvereniging De Gouden Treffer uit Ruurlo werd zaterdag 31 maart gehuldigd voor het behalen van de eerste plaats tijdens de bondskampioenschappen van de Nederlandse Hand Boogschietbond. Het betrof het kampioenschap achttien meter Indoor in de A-klasse.

Gedurende het winterseizoen worden er in de regio minimaal vier wedstrijden geschoten van twee heulen (een heul zijn dertig pijlen). Vooraf schiet elke deelnemer tweemaal drie proefpijlen om zijn/haar boog goed te kunnen afstellen.
Na de regiowedstrijden worden de teams uitgenodigd voor rayonwedstrijden.

Voor de bondskampioenschappen die hierop volgen worden de zeven teams uitgenodigd die binnen Nederland de meeste punten hebben gescoord. Ook deze wedstrijd begint met tweemaal drie proefpijlen en vervolgens tweemaal dertig wedstrijdpijlen. De vier teams met de hoogste punten moeten hierna met elkaar 'kampen'. Drie schutters van het team moeten dan binnen twee minuten elk twee pijlen schieten. Op deze manier wordt plaats een tot en met drie bepaald.

De huldiging van het team van De Gouden Treffer vond plaats in de boogschiethal 't Schuttershome in Ruurlo, tijdens de jeugdtraining die onder andere verzorgd wordt door de teamcoach van het winnende team.
Het team bestaat uit Co Middelink (coach/trainer), Kayra Wolsink, Coen Middelink en David Maatman (niet op de foto).

Namens het bestuur en de leden werd het team nogmaals, gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet. Personen die kennis willen maken met de handboogschietsport kunnen vrijblijvend komen kijken of mee schieten op de zaterdagmorgen vanaf 9.00 uur (aspiranten), vanaf 10.30 uur (cadetten) en vanaf 13.00 uur (vrije training).


degoudentrefferruurlo.nl