De jubilarissen van Volharding. Foto: PR
De jubilarissen van Volharding. Foto: PR Foto:

Volharding huldigt jubilarissen

BORCULO - Tijdens het voorjaarsconcert van muziekvereniging Volharding op 7 april werden er vier jubilarissen gehuldigd. Marcel Klein Braskamp is 25 jaar lid op slagwerk, Edwin Horst veertig jaar lid op trombone, Hennie Siebers zestig jaar lid op eufonium en tot slot Tonny Ooms ook zestig jaar lid op de trompet.

"Ik heb eerst een jaar in het geheim bij de buurman geoefend, omdat mijn ouders toentertijd vonden dat muzikanten een slecht imago hadden. Ze gingen namelijk na de repetities vaak door naar het naastgelegen café", aldus Tonny.
Tijdens repetities en optredens heerst er altijd een gezellige sfeer. Marcel geeft aan dat de diversiteit in optredens het mooiste is: "We lopen niet alleen op straat met het korps, maar hebben met de slagwerkgroep ook opgetreden bij bijvoorbeeld synchroonzwemmen of in de schouwburg."

Edwin Horst is vaak te vinden bij verschillende muziekverenigingen als invaller. "Toen ik nog naar school ging was het op een gegeven moment niet meer te combineren, waardoor ik niks meer deed voor school." Het kan een tijdrovende hobby zijn. Allen kunnen ze beamen dat de partners de muzikanten moeten steunen. Anders is het niet vol te houden.

Na een middag bij elkaar te hebben gezeten om herinnering op te halen is de conclusie wel dat er veel veranderd is binnen de vereniging. Dit was te zien tijdens het voorjaarsconcert, waarbij de bezoekers voor het eerst kennismaakten met het nieuwe uniform en de gerenoveerde zaal van het muziekcentrum.

De muziekvereniging is druk bezig met het moderniseren van de vereniging, om de vereniging, om het aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er genoten worden van de kunsten van zowel de muzikanten als de majorettes.


Art Battle in De Weemhof

BORCULO - In de Weemhof aan de Weemhof 5 in het centrum van Borculo wordt van vrijdag 13 tot en met zaterdag 21 april eindexamenwerk beeldende kunst tentoongesteld van leerlingen van vier scholen: Staring College Lochem, Marianum Groenlo, Het Assink Eibergen en Haaksbergen en het Gerrit Komrij College Winterswijk.

De Art Battle wordt op 13 april geopend door Astrid Vroemisse, drijvende kracht achter glaskunstenaar Annemiek Punt. De Art Battle is een wedstrijd tussen leerlingen van vier middelbare scholen die dit schooljaar eindexamen doen in het vak beeldende kunst voor de afdeling vmbo, havo of vwo. Dit jaar is de vierde editie. In de weken voor de ArtBattle worden op de scholen de eindexamen exposities georganiseerd. De leerlingen en de docenten bepalen samen per afdeling de drie genomineerden voor de Art Battle. Aan de wedstrijd is een publieksprijs gekoppeld. Tijdens de openingsuren kan het publiek aangeven op een stembiljet wie volgens hen de eerste prijs verdient.

Op donderdag 26 april rond 16.00 uur wordt, per categorie, de winnaar bekend gemaakt op de facebookpagina van de Weemhof: www.facebook.com/deweemhof en via de vier scholen.
Degene met de meeste stemmen per categorie wint een prijs maar bovenal: de eeuwige roem.

De tentoonstelling is van 13 tot en met 21 april open van donderdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur.


Vrouwen van Borculo bijeen

BORCULO - Op de ledenavond van de Vrouwen van Borculo, die plaatsvindt op dinsdag 17 april, komt Regina Hermus vertellen over De Kruidenhof, gelegen naast de Mallemse Molen in Eibergen. De bijeenkomst begint om 19.45 uur bij zaal Peters aan de Steenstraat 7 in Borculo. Ook niet-leden zijn welkom; zij betalen vijf euro entree.