Muziek uit theater en bioscoop bij De Eendracht Haarlo

HAARLO - Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo verzorgt een concert op zaterdagavond 14 april. Thema van het concert is 'Muziek uit Theater en Bioscoop'. Alle geledingen van de vereniging (Jeugd, Majorettes, Malletband en Harmonieorkest) hebben zo hun eigen invulling gegeven aan het thema. De drumband gaat voor de eerste keer een optreden verzorgen onder leiding van de nieuwe instructeur Kevin Tolkamp. Het concert wordt gehouden in H.C.R. Prinsen in Haarlo en begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.


Ledenvergadering Geesterens Belang

GEESTEREN - Geesterens Belang houdt op donderdag 12 april haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op locatie bij Scouting Borculo, Oude Diepenheimseweg 18a in Geesteren. Aanvang is 20.00 uur.

Geesterens Belang heeft in de dorpsvisie leefbaarheid als één van de dominante thema's staan. Daarom combineert Geesterens Belang de ledenvergadering ditmaal met een kijkje in de keuken van een lokale vereniging. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt het afgelopen jaar besproken van de vereniging en de werkgroepen, waarna Scouting Borculo zich zal presenteren.


www.geesterengld.nl


Philabeurs in Neede

NEEDE - Op zaterdag 21 april houdt de filatelistenvereniging Lochem, Borculo en omgeving de Philabeurs, een postzegelbeurs, in café-restaurant De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. De toegang is gratis. De huurders van de tafels staan borg voor een groot aanbod van zegelmateriaal, brieven, partijtjes, enzovoorts. Liefhebbers kunnen in De Olde Mölle terecht van 10.00 tot 16.00 uur.


Vrouwen van Nu Geesteren/Gelselaar

GEESTEREN/GELSELAAR - Dinsdag 10 april vertelt Janneke Kalk over het personen- en familierecht, de gewijzigde wetgeving wat betreft gemeenschap van goederen, alimentatie, omgangsregelingen en mediation enzovoorts. Zij werkt voor een van de grootste hierin gespecialiseerde kantoren van Nederland: Van Arkel en van den Boom advocaten in Nijmegen met bezoeklocaties in Groenlo en Zutphen.


Borculose muziekproductie voor vijfde keer in vol Ahoy

BORCULO/ROTTERDAM – Voor de familie Beerten uit Borculo wordt zaterdag 21 april een bijzondere dag. Samen met de 200-koppige cast van hun muziekproductie 'Music Show Scotland' staan zij dan voor de 5de keer in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. De productie is ooit ontstaan in een sporthal in Borculo.

"Toen wij ruim tien jaar geleden zijn begonnen met een 'Celtic Night' in de plaatselijke sporthal, hadden we niet durven dromen dat we ooit eens in een uitverkocht Ahoy zouden staan", aldus Hans Beerten, oprichter en muzikaal leider van Music Show Scotland. Wat begonnen is als een concert van doedelzakvereniging 'Highland Valley Pipes & Drums' is uitgegroeid tot een professionele muziekproductie, in eigen beheer georganiseerd door Beerten en zijn familie.
De 200-koppige cast bestaat uit pipers, drummers, muzikanten, dansers en zangers uit verschillende Europese landen. Ze toeren het hele jaar door, onder andere door Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Zwitserland. Ze brengen een combinatie van Schotse en Ierse muziek en zowel traditionele als moderne zang en dans, in een spectaculair kasteeldecor.


Instappen en opstappen bij De Berkelrijders

BORCULO - TC De Berkelrijders organiseert speciale instap- en opstapritten. Zo kunnen mensen kennismaken met fietsen in een groep.

Er wordt voor gezorgd dat de groep bij elkaar blijft, ook als iemand niet mee kan komen. Het motto is 'samen uit, samen thuis'. Er zijn drie groepen, ingedeeld naar snelheid: tot 30 kilometer per uur, tot 35 kilometer per uur en vanaf 35 kilometer per uur. De opstapdagen zijn op de zondagen 15, 22 en 29 april en 13 mei, telkens om 9.00 uur. Er wordt vertrokken vanaf de parkeerplaats bij OVM Borculo.

Het is ook mogelijk mee te fietsen op dinsdagen en donderdagen, zowel 's middags als 's avonds. Starttijden en afstanden zijn te vinden op de website. Meefietsen is vrijblijvend, een helm is verplicht. Opgave vooraf is gewenst, dat kan via info@tcdeberkelrijders.nl. Meer info is te verkrijgen via Marco, telefoon 06-40419517.


www.tcdeberkelrijders.nl