Een foto, gemaakt van een filmopname in Zwitserland. Foto: Ben Tragter
Een foto, gemaakt van een filmopname in Zwitserland. Foto: Ben Tragter Foto:

Videoclub: wat te doen met vakantiefilms

BERKELLAND - Op vakantie maken sommige mensen opnamen van hun belevenissen. Met een videocamera of, zoals tegenwoordig vaak, met een mobile telefoon. Het kan allemaal. Maar wat doe je met die opnamen als je ermee thuiskomt? De meeste mensen willen die filmpjes toch op een of andere manier laten zien, aan ouders, kinderen of vrienden.

Vaak is het zo dat er tussen de opnamen stukken zitten die niet interessant genoeg zijn. Dan is men al gauw aangekomen op het punt dat men dit er beter uit had kunnen of moeten knippen. Zo ontstaat er een vakantiefilm die je graag aan iemand laat zien. Op 18 april vanaf 19.30 uur houdt de Videoclub Berkelland een clubavond die over het maken van vakantiefilms gaat. Mensen die meer willen weten hoe de vakantiefilmopnames op een goede manier te verwerken zijn, zijn dan van harte welkom in het clubgebouw van speeltuin De Koppel, op de hoek van de Julianastraat en de Prins Bernardstraat in Borculo. Na de vakantie, op 5 september geeft de club hen gelegenheid hun filmpje op de clubavond te vertonen en te bespreken. Ervaren filmers zullen dan de films bekijken en zo nodig tips geven hoe en wat men eventueel zou kunnen doen om er een nog mooiere film van te maken.
Iedereen mag drie avonden vrijblijvend kennis komen maken met de Videoclub Berkelland. Daarna beslist hij/zij om lid te worden om ook misschien van een ander onderwerp interessante films te kunnen maken. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.