Sylvia Klaverstijn. Foto: PR
Sylvia Klaverstijn. Foto: PR Foto:

Sylvia Klaverstijn in de Joriskerk

BORCULO - Sylvia Klaverstijn toont op 22 april haar talent. Ze begeleidt het koor De Lofstem en soliste Carlijn Middelhof op het Zangfestival om 15.00 uur in de Joriskerk in Borculo. Sylvia Klaverstijn studeerde piano aan het Twents Concervatorium in Enschede en behaalde in 1990 haar diploma docerend musicus.

Na haar studie is Klaverstijn een paar jaar werkzaam geweest bij Pianohandel Westera en ondertussen gaf ze privélessen en deed ze invalwerk op een aantal muziekscholen. Ze is pianiste geweest bij onder meer het toenmalig Warnsvelds Operettegezelschap, Excelsior Groenlo en Timeless Haarlo en inmiddels alweer bijna dertig jaar vaste pianiste bij De Lofstem Borculo. Ook vormt ze een duo met haar collega fluitiste, waarmee ze op concerten en in kerkdiensten optreedt.
Sinds augustus 2011 werkt ze als pianodocente bij het Segnocollectief, waar ze met veel plezier lesgeeft aan kinderen en volwassenen. Samen met haar collega organiseert ze elk jaar een leerlingenuitvoering voor piano en dwarsfluit. Sylvia heeft Dirk Udo opgeleid, die als jong talent piano komt spelen bij dit Zang- en pianofestival. Naast deze uitvoerenden, zingen ook het kwartet Amuze, het octet Octo Viri en het dameskoor Primavera.
Het koor De Lofstem organiseert deze middag, zij zingen onder leiding van dirigente Marianne Weenink uit Barchem.