Luchten van het beddengoed. Foto: Ben van Dijk
Luchten van het beddengoed. Foto: Ben van Dijk Foto:

Benefietdiner voor Borculose synagoge

Vervolg van de voorpagina

BORCULO - Er wordt een benefietdiner gehouden om geld bijeen te brengen voor de afronding van de restauratie van de synagoge in Borculo.

Daarop besloot het bestuur om direct actie te ondernemen om ook het restantbedrag binnen te halen. Fondsen en overheden aanschrijven, was al geschied en dus werd het een benefietdiner, bestaande uit vijf gangen. Het diner wordt gehouden op maandagavond 4 juni. Aanwezig zullen zijn ex-minister Henk Kamp, journaliste Herma Coolman, kunsthistoricus Jaap Nijstad, Henk Teeuwen, adviseur van de stichting Synagoge Borculo, en 'hoofdrolspeler' David Lowenberg. Hij is dan wederom voor een congres in ons land. Verdere uitnodigingen zullen gericht worden aan Borculose ondernemers.


Gratis museumdag in
De Lebbenbrugge

BORCULO - Op zondag 15 april is het gratis museumdag. De Lebbenbrugge is dan gratis toegankelijk. Bestuur en vrijwilligers hebben de afgelopen dagen alle zeilen bijgezet om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge weer spic en span te krijgen. Vanaf 1 mei begint het seizoen en is het museum dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op 1 november begint de winterpauze, die in december een dag wordt onderbroken in verband met de midwinterdag. Op de zolder van het bezoekerscentrum is nog de thematentoonstelling te zien over fotograaf Bernard Jacob Hoetink, die 100 jaar geleden door Oost-Nederland struinde. Deze is gratis te bezichtigen.


Alzheimer Café over
intimiteit bij dementie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Borculo, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het thema van deze maand is: Intimiteit bij dementie. Als een liefdesrelatie een zorgrelatie wordt, verandert er veel. Voor beide. Wat doet dementie met je relatie? Is er naast de zorg nog voldoende warme aandacht voor elkaar? Kun je met je eigen gevoelens terecht bij degene voor wie je zorgt? Christiaan Meijboom is vanuit Alzheimer Nederland een deskundige op dat gebied. Hij gaat met ons in gesprek over dit soms moeilijk bespreekbare onderwerp.

Het Alzheimercafé is op dinsdag 10 april in het Grand Café van Careaz J.W. Andriessen in Borculo. Het duurt van 19.30 tot 21.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.