De cast en crew van de film Opgepast! na afloop op het podium. Foto: Rene Katier
De cast en crew van de film Opgepast! na afloop op het podium. Foto: Rene Katier Foto:

Film 'Opgepast!' beleeft galapremière

Tweede film van jonge Ruurloër Jelle Kleinhesselink

RUURLO/DOETINCHEM - Dinsdagavond was de galapremière van de film Opgepast! van de Ruurlose regisseur/producent Jelle Kleinhesselink (Vanjelle Producties). In een goed gevulde schouwburg Amphion in Doetinchem waren filmmakers, hoofdrolspelers, figuranten, vrijwilligers en sponsoren uitgenodigd. De meeste bezoekers hadden gehoor gegeven aan de overigens vrijwillige gala dresscode. In zijn openingstoespraak, samen met regieassistent Annique Bakker, wees Kleinhesselink op de betekenis van het 'noaberschap' dat er volgens hem mede voor gezorgd heeft dat zich voldoende sponsoren aan de film hebben verbonden. "Zonder deze Achterhoekse kernwaarde had de film waarschijnlijk niet gemaakt kunnen worden." Verder prezen beiden de inzet van onder meer de onontbeerlijke vrijwilligers.

De film gaat over gevaren voor jongeren en scholieren in het uitgaansleven en is ook bedoeld als voorlichtingsfilm voor hen. De voorbereidingen voor de film startten in september 2016. Een jaar later vond de eerste draaidag plaats. Een knappe prestatie volgens montagebedrijf NOBS Film & Video uit Arnhem, gezien het nog jonge verleden van de filmmakers.

Na afloop van de film bekende Kleinhesselink desgevraagd op een roze wolk te lopen, hij voelde zich naar eigen zeggen "magisch" en roemde nogmaals de inzet van alle betrokkenen, waaronder met name zijn regiemaatje Annique Bakker. Na de zomer komt de informatie over zijn volgende project naar buiten.

De film Opgepast! zal als voorlichtingsfilm gebruikt worden op vooral scholen en andere plaatsen waar veel jongeren samenkomen. Het is de tweede in zijn soort van Vanjelle Producties, na 'Homo?! Boeit geen flikker!' uit 2016.