Nick Schipper en Martijn Lievestro bij de fitnessfiets. Foto: Rob Weeber
Nick Schipper en Martijn Lievestro bij de fitnessfiets. Foto: Rob Weeber Foto:

Nick Schipper viel zestig kilo af

NEEDE - Waar een wil is, is een weg. Het is een bekend spreekwoord en gaat voor iedereen op, maar het valt desalniettemin niet altijd mee om de daad bij het woord te voegen. Soms is intrinsieke motivatie voldoende en soms is een gebeurtenis van buitenaf nodig om als motivator op te treden. Voor Nick Schipper, 25 jaar, leidde het een naar het ander. Door persoonlijke omstandigheden was zijn gewicht op zijn twintigste toegenomen tot 165 kg. Het was sociaal en fysiek gezien een lastige tijd, waarin hij ook moeilijk werk kon vinden. Maar ineens was daar een werkgever die in hem geloofde. Nick zag het als een geboden kans waar je iets mee moet doen. Hij ging bewust eten, nam op aanraden van een buurtgenoot een abonnement bij Anytime Fitness Neede en slaagde erin zijn gewicht in drie jaar tijd met 60 kg terug te brengen.

"De keuze voor Anytime Fitness was een bewuste. Ik schaamde me voor mijn lichaam en het laatste wat ik wilde, was een gezamenlijke kleedkamer waarin ik mijzelf aan anderen bloot moest geven. Bij Anytime Fitness heb je een aparte kleed- en doucheruimte, dat gaf de doorslag. Mijn motivatie om af te vallen was sterk. Voordat ik hier begon had ik mijn eetpatroon al aangepast, geen frisdrank meer, geen taartjes en geen avondsnack. Uiteindelijk is het ons gelukt om met een combinatie van kracht- en fietstraining 60 kg af te vallen. Ik weeg nu nog 105 kg en daar moet natuurlijk nog meer vanaf. Ik voel me veel vrijer dan voorheen, zit beter in mijn vel en kan fysiek veel meer aan. Mijn grote passie is de fiets, niet alleen in de sportschool, maar ook daarbuiten. Ik heb een gravelbike, een hybride racefiets met brede banden waardoor ik ook op onverhard terrein terecht kan. Soms maak ik tochten van 45 kilometer."

Nominatie 'lid van het jaar'
Martijn Lievestro, clubmanager en personal trainer bij Anytime Fitness, bevestigt de enorme intrinsieke motivatie van Nick om af te vallen. "Feitelijk hebben wij alleen geholpen bij het trainingsschema en als klankbord gefungeerd. Fitness is bij ons meer dan sporten alleen. Het is ook een manier om gezond en gelukkig te leven en aldus een meerwaarde voor je sociale omgeving te zijn. Dat bewijzen mensen als Nick." Door zijn bijzondere prestatie heeft de sportschool hem genomineerd voor 'lid van het jaar'. De franchiseformule houdt jaarlijks een conferentie met alle aangesloten vestigingen. Zij kunnen van te voren drie door hen genomineerde fitnessers insturen. Uit alle inzendingen worden er weer drie genomineerd, waaruit vervolgens tijdens de conferentie een winnaar wordt gekozen. In 2016 ging Annie Deijk uit Lochuizen Nick voor.


www.anytimefitness.nl