Eetcafé in Het Hof

BORCULO - Donderdag 19 april kan er weer lekker worden gegeten in het Eetcafé in Het Hof aan de Hoflaan 5 in Borculo. Het Eetcafé is voor senioren, ouderen en alleenstaanden. Onder leiding van de koks gaan de vrijwilligers het diner op die dag voorbereiden en uitserveren.

Op deze dag worden de deelnemers om 12.00 uur verwacht in de ontmoetingsruimte van Het Hof, waar ze eerst samen een drankje kunnen drinken, waarna zij om 12.30 uur aan tafel kunnen voor het diner. Het viergangendiner kost elf euro per persoon inclusief een drankje. Reserveren kan tot en met maandag 16 april, inwoners van Berkelland hebben voorrang.
Het menu bestaat uit: wortelsoep, gevulde champignons, slavink met courgette koekjes en groene kruiden, groente- en aardappelgarnituur, roomvla met vruchten.
Met eenvoudige dieetwensen kan rekening worden gehouden, gelieve dit bij opgaaf te vermelden.
De volgende datum voor het Eetcafé is donderdag 17 mei.
Voor reservering of meer informatie over het Eetcafé kan men contact opnemen met Jos Holweg van Betula welzijnsdiensten, tel. 0545 – 469999.


Repair Café Berkelland

BORCULO - De maand april staat bij Repair Café Berkelland in het teken van Senseo reparaties. Veel mensen denken dat een Senseo apparaat niet te repareren is, maar dat is wat de fabrikant wil doen geloven. In het bestaan van Repair Café Berkelland zijn inmiddels vele tientallen Senseo's met succes gerepareerd. Een vaak voorkomend euvel is dat het apparaat plotseling nog maar halve kopjes koffie levert of dat het apparaat direct na inschakeling zichzelf weer uitschakelt.

Uiteraard kan men ook terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en slijpwerk van (tuin) gereedschappen, keukenmessen, beitels en specifiek elektrische heggenscharen. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend.

Goed te weten: Repair Café Berkelland repareert niet meer op één enkele vaste dag per maand. In plaats daarvan kan eenieder die reparaties wil laten uitvoeren eenvoudigweg bellen voor een afspraak en het te repareren product brengen en ophalen, wanneer het hem of haar uitkomt.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is wel gebruikelijk. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan dit telefonisch melden, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625. Overige informatie en routebeschrijving via repaircafeberkelland@kpnmail.nl.