Uitslagen 't Stokpaard

RUURLO – Jan Schutte hield Kees Gieteling vorige week in de onderlinge competitie van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard af van een wel al te rigoureus doorstomen naar het kampioenschap. Hij hield de koploper op een remise. Zes schakers zouden in principe nog kampioen kunnen worden maar dan moeten er nog wel wonderen gebeuren. Feike Beunk speelde weer een heel verdienstelijke remise. En dat deed Bertus Beltman ook. Lucia Bluemers won haar laatste twee partijen en heeft zich daarmee stevig genesteld in de middenmoot. Uitslagen van 3 april: Vasse-Plokker 1-0, Gieteling-Westerveld 1-0, Baggen-Eisink 0-1, Beltman-Seleski 0,5-0,5, Buiten-Van Uhm 0-1, Peters-Avé 1-0 en Holthekker-Bluemers 0-1. Uitslagen van 27 maart: Avé-Vasse 0-1, Gieteling-J.Schutte 0,5-0,5, Westerveld-Holthekker 1-0, Geertsma-Buiten 0-1, Seleski-Plokker 1-0 en Beunk-Bluemers 0-1. Schaakvereniging 't Stokpaard speelt iedere dinsdagavond in het Schietkroontje van De Keizerskroon in Ruurlo. Iedereen is welkom om een partijtje te spelen of om kennis te maken met de schaaksport.


Barchem houdt obligatieactie voor Barchkerk

BARCHEM - Het interieur van de Barchkerk – al meer dan anderhalve eeuw het trotse middelpunt van het dorp Barchem – is aan een herinrichting toe. Belangrijkste aandachtspunten zijn de ongelijke vloer en de vaste opstelling van de stoelen in de kerkzaal.

Een flink deel van de kosten voor dit project betaalt de kerk zelf. Bovendien zijn bij diverse instanties en fondsen aanvragen voor subsidies ingediend. Een deel is zelfs al toegezegd. Niettemin is er een tekort. Om de financiering van het project rond te krijgen zet de werkgroep die zich met de herinrichting bezig houdt een obligatieactie op. Hopelijk ligt de Barchkerk de Barchemers zo na aan het hart dat zij één of meer obligaties à 50 euro zullen willen afnemen. Een obligatie is geen gift, maar een lening. Na verloop van tijd krijgt de eigenaar van het waardepapier zijn geld (inclusief de opgebouwde rente), desgewenst terug.

Tal van vrijwilligers zullen binnenkort langs de huizen in dorp en buitengebied gaan om de obligaties aan de man of vrouw te brengen.

De doelstelling van de werkgroep is duidelijk: de Barchkerk zodanig inrichten dat deze – naast voor de zondagse eredienst – voor meerdere doeleinden geschikt wordt. De door stichting BiM georganiseerde optredens in de afgelopen jaren hebben bewezen dat dat, met wat aanpassingen, prima kan.

Het is zeker niet de bedoeling dat dorpshuis 't Onderschoer concurrentie ondervindt van de Barchkerk. Integendeel zelfs. Door de handen ineen te slaan wordt in de toekomst meer mogelijk. Donderdag 12 april om 20.00 uur is er in de Barchkerk een presentatie van en uitleg over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot deze herinrichting. Belangstellenden zijn van harte welkom. Informatie: B. Hengeveld, b.hengeveld@kpnplanet.nl.