Overwinning eerste vlucht voor Ben Pieper

BORCULO - Voor de leden van de jubilerende postduiven vereniging PV Steeds Sneller in Borculo is het vliegseizoen weer begonnen. De vereniging viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Onlangs werden al activiteiten voor eigen leden gevierd. In november van dit jaar organiseert Steeds Sneller een regionale tentoonstelling in Borculo met activiteiten daaromheen.

Op zaterdag 7 april werden de duiven voor de eerste vlucht gelost in het Belgische Tongeren op een afstand van iets meer dan 160 km. Voor veel liefhebbers was de voorbereiding niet optimaal door de koude weersomstandigheden van de afgelopen tijd. Ook op de vluchtdag waren de omstandigheden niet helemaal top: Zuidoosten wind en veel bewolking. De duiven kwamen zeer onregelmatig terug en velen ook een dag later pas. Ben Pieper klokte de eerste duif in de vereniging om 13:32 uur na 1 uur en 45 minuten vliegen. Ook de nummers 2 en 6 t/m 8 waren duiven van Ben.
Uitslag: Tongeren (B): 1, 2, 6, 7, 8, 13. Ben Pieper; 3,15. Klein Haneveld & Zn.; 4, 5. Henk Eggink; 9, 10, 11. Comb. Daalwijk Geesteren; 12. Roel Stevens; 14. E. Weulen Kranenbarg.


Inzameling oud papier Wonderwijs

RUURLO – Zaterdag 14 april wordt vanaf 9.00 uur door basisschool CBS Wonderwijs het oud papier ingezameld in Ruurlo.

Op de tweede zaterdag van de maand is dit steevast het geval. Helaas staan de inzameldatums van april, juli en september niet goed op de afvalkalender 2018 van de gemeente Berkelland.

Noteer daarom alvast dat CBS Wonderwijs op 14 juli en 8 september het oud papier komt inzamelen.