Workshop door fotograaf Bert Teunissen

RUURLO - Hoe kun je mensen prachtig vastleggen in hun eigen interieur? Hoe werk je met puur daglicht? Op zaterdag 30 juni deelt Bert Teunissen zijn 'fotografiegeheimen'. Deze inspirerende workshop in Museum MORE, is opgezet in het kader van de fotografietentoonstelling MORE Focus | Het trage lage land. In deze tentoonstelling zijn werken uit Teunissens fotoserie Domestic Landscapes te zien.

Bert Teunissen (Ruurlo, 1959). De tijd lijkt stil te staan in zijn serie Domestic Landscapes. Teunissen is hierbij sterk beinvloed door zijn ervaring als 8-jarig kind toen zijn geboortehuis volledig werd afgebroken tijdens de modernisering van zijn vaders zaak. Al twintig jaar reist hij door Nederland en Europa voor dit unieke project. Hij laat zich - met het licht van Vermeer - inspireren door het Rudy Kousbroek-citaat 'Niets is zo erg als de weg weten in een huis dat niet meer bestaat'. Naast dit autonome werk fotografeerde Teunissen onder meer voor New York Times T Magazine, Wall Street Journal Magazine, G Star Raw, Albert Heijn, BEN, ING en KLM.


Woord- en communieviering met koor Markant

RUURLO – In de Willibrorduskerk in Ruurlo is er zondag 17 juni een woord- en communieviering met medewerking van het Ruurlose koor Markant. Aanvang 9.30 uur.

Het koor Markant wordt begeleid door het combo, bestaande uit pianist Peter Bernauer, gitarist Jaap van Duren en percussionist Tonnie Aagten, en staat onder muzikale leiding van dirigent Yvon Taken. Onder haar leiding zal het koor onder andere de volgende liederen ten gehore brengen: 'Een wereld vol mensen', Wees niet bang'' , 'The prayer', 'Gaven delen wereldwijd' en 'Here I am, lord'. De dienst staat in het teken van onze kostbare wereld en hoe wij daarmee omgaan, het is volgens de voorbereidingsgroep goed om daar eens wat vaker bij stil te staan. "Tenslotte hebben we de aarde in bruikleen." Voorganger is Frans Helmink en lector Harry Kasteel.


koormarkant.nl


Verkoopmiddag Welfare Rode Kruis Ruurlo

RUURLO – Welfare Rode Kruis Ruurlo heeft op maandagmiddag 18 juni tijdens de activiteiten een Verkoopmiddag. De verkoop is van 14.00 tot 16.00 uur in Woonzorgcentrum De Bundeling aan 't Rikkelder in Ruurlo. Er zijn weer veel mooie en nuttige artikelen te koop. Zoals kleden, schorten, handdoeken, sokken, Rummikub-zakken en kussens - ook met sporten, dieren en Nijntje erop - te koop. Mocht het niet de smaak of de goede maat zijn: de deelnemers maken het ook op bestelling.

Mensen die zin hebben om deel te nemen aan activiteiten van Welfare Rode Kruis Ruurlo: men is van harte welkom, ook personen die graag een kaartje leggen (kruisjassen), iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Heeft men interesse of vragen: bel dan naar telefoon 0573-451739 of 0573 451645.


Grasbaanrace Motorclub Ruurlo

RUURLO – Motorclub Ruurlo organiseert zondag 24 juni voor de derde keer een Grasbaanrace. De opzet van de race is dezelfde als voorgaande jaren en de locatie is wederom op het bedrijventerrein De Vente in Ruurlo. Er word gereden in de volgende klassen: 45+, vrouwen, 125 cc, 250cc, 500cc en de oldtimer-klasse. Om 10.00 uur starten de trainingen en het eerste starthek zal om 12.00 uur vallen. Er wordt gereden in heats van vijf ronden en de finale zal tien ronden duren. Tegen 17.00 uur staat de huldiging gepland in de MC Ruurlo tent waar ook catering en livemuziek aanwezig zal zijn. De toegang voor bezoekers is gratis.


Fietstocht Veldhoek

VELDHOEK – Volksfeestcommissie Veldhoek houdt zondag 24 juni haar jaarlijkse fietstocht. Start en finish zijn bij het verenigingsgebouw achter voormalige basisschool Veldhoek aan de Kapersweg 4 in Ruurlo. Starten kan men tussen 13.00 en 13.30 uur. De tocht is ongeveer 30 kilometer. lang. Na afloop van de fietstocht is er in het verenigingsgebouw gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje even gezellig na te praten. Iedereen is van harte welkom.