AVO houdt filmwedstrijd

BERKELLAND - Maak een filmpje van op de kop af 3 minuten. Kies zelf het onderwerp en de uitvoering: in kleur of zwart-wit, met of zonder geluid. En ding mee naar drie prijzen tijdens een filmfestival op zaterdag 29 september in zalencentrum Stegeman in Laren (Gld). De prijzen zijn uitgeloofd door de Audiovisuele Vereniging Oost (AVO), de overkoepelende organisatie van regionale filmclubs in Overijssel en Oost Gelderland.

Iedereen mag de uitdaging aangaan om een filmpje van drie minuten te maken en in te zenden naar het filmfestival. De organisatoren hopen op honderden inzendingen en daarmee urenlang kijkplezier voor de makers en andere belangstellenden. De deelname staat open voor iedereen, jong en oud, beginner en gevorderde.

Wie geen videocamera bezit kan ook de filmcamera in zijn of haar smartphone gebruiken. Het drie minutenfilmpje hoeft geen Hollywood-kwaliteit te bezitten, maar maakt de beste kans om in de top drie te eindigen door originaliteit, leuke opzet en goede afwerking. Begin met 10 seconden zwart, dan de film -op de kop af drie minuten en geen seconde meer- en daarna minimaal 10 seconden zwart.

Deelname door AVO-leden is gratis. Niet-leden betalen 7,50 euro per aangemelde film. Het aantal aangemelde films per deelnemer is onbeperkt. Maar elk filmpje mag in geen geval langer duren dan drie minuten, inclusief geluid, titel en aftiteling. Bij overschrijding wordt de betreffende film gediskwalificeerd. De inzendingen van de prijswinnaars worden gepubliceerd op de website van de AVO.

De deelnemers moeten voor 15 september middernacht hun filmpje versturen naar: techniek.avo@videofilmers.nl, ter attentie van Ab Bosman met vermelding: 'Open AVO 3-minuten filmfestival 2018'. Het versturen kan gratis met WeTransfer of soortgelijke diensten. Op dat tijdstip moet de film ook per e-mail zijn aangemeld bij secretaris.avo@videofilmers.nl met vermelding van de filmtitel, naam en e-mailadres van de maker en, als die lid is van de AVO, de naam van de club.
Niet-leden moeten hun inschrijfgeld van 7,50 euro per film voor 15 september hebben overgemaakt naar bankrekeningnummer NL 32 INGB 0004 9337 37 van Audiovisuele Vereniging Oost te Zelhem. Voor elke ingezonden film ontvangt de maker een gratis toegangsbewijs.


Lang Leve Kunst Oost–Achterhoek blij met bijdrage Menzisfonds

ACHTERHOEK - Op dinsdag 3 juli maakte de ledenraad van zorgverzekeraar Menzis bekend welke organisaties in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Menzisfonds. Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek kreeg 5.000 euro.

In de regio Achterhoek werden zestien aanvragen genomineerd en het door Boogie Woogie Cultuurcentrum ingediende project Lang Leve Kunst Oost–Achterhoek (LLKO) was één van de genomineerde aanvragen. Een commissie van de Ledenraad van Menzis heeft haar keuze voor deze projecten gemaakt op basis van hun bijdrage aan leefkracht in de regio. Acht projecten kwamen in aanmerking voor een daadwerkelijke financiële bijdrage. Groot was de blijdschap bij Mathilde Oesterholt en Harry ten Brinke van Boogie Woogie toen Aleks Meijerink van de Ledenraad van Menzis een bijdrage van 5.000 euro kon toezeggen vanuit het Menzisfonds voor Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Met dit project, waarbij kunst als middel wordt ingezet, wil het cultuurcentrum samen met partners in de zorg en welzijn de leefbaarheid in de regio vergroten. Niet alleen voor de ouderen maar ook voor de vrijwilligers, mantelzorgers en amateurkunstenaars die ondersteund worden door professionals.


De Koekerds en Witkampers-dames winnen

GELSELAAR - Voor de negende keer werd zaterdag 30 juni op Sportpark De Benneker in Gelselaar het Johan Hondorp 6x6 toernooi gehouden. Onder geweldige weersomstandigheden streden in totaal 27 teams voor twee bekers. 22 teams deden dat in de herenpoule, vijf in de damespoule.

De afgelopen jaren (vijf van de zes edities) werd de bokaal bij de mannen gewonnen door Joga Bonito. Iedereen ging er voor om aan deze reeks een eind te maken. GSV'63 5 lukte het om Joga Bonito te stoppen, in de achtste finales wonnen de mannen uit Geesteren van Joga Bonito. Vanaf dat moment was het bekend dat de negende editie een nieuwe winnaar kreeg.

De Koekerds waren uiteindelijk de sterkste van allemaal. Teamcaptain Mika Schrijver uit Gelselaar was in z'n nopjes met de overwinning. "Eindelijk is het ons gelukt om Joga Bonito van de troon de stoten!" Er was nog meer feest in Gelselaar, want het eveneens uit Gelselaar afkomstige team 'Deze jongens lopen op Grolsch' pakte de fair-playprijs bij de mannen.

Sinds de achtste editie kent het Johan Hondorp 6x6 toernooi een aparte damespoule. Net als vorig jaar wisten de dames van Witkampers beslag te leggen op de zege. De dames van Sportclub Neede werden verdienstelijk tweede en de dames van Klein Dochter konden eveneens juichen, zij pakte namelijk de fair-playprijs.

DJ Bacchie zorgde na afloop tijdens de after party voor een geweldig gezellig feest. Volgend jaar beleeft het toernooi haar tiende editie.