Oecumenische dienst op Kerkplein

RUURLO - Op het Kerkplein in Ruurlo is er zondag 12 augustus om 10.00 uur in een een tent een oecumenische kerkdienst. Het thema voor deze dienst is 'Levend water'. Aan deze dienst werken mee als voorgangers Swenne Bijzet en Wil Matti. Wil Kok en Desiree Langelaar zorgen voor de muzikale begeleiding. Iedereen is van harte welkom. Ook gezinnen met jonge kinderen zijn welkom, er is een kindernevendienst. Na de dienst is er koffie/thee en limonade. De organisatie is in handen van de Raad van kerken Ruurlo-Barchem. Zij zetten zich in om samen te werken met de R.K.K. en de P.K.N. Ruurlo-Barchem. Deze dienst is één van de activiteiten.


Brandweermiddag voor de jeugd

RUURLO – De tweede Brandweermiddag van de Ruurlose vrijwillige brandweer voor de jeugd vindt maandag 13 augustus plaats. Het vertrek met de brandweerauto's vindt vanaf het Kerkplein vanaf 13.30 uur plaats. Een speelweide bij pannenkoekenboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg fungeert als speellocatie. Of de kinderen met de brandweerspuiten aan de waterspelen kunnen deelnemen is nog niet duidelijk. Door de heersende droogte moet men zuinig zijn met water, is het devies van de brandweer.


Agrarische bedrijven
openen hun deuren

RUURLO – Agrarische en aanverwante bedrijven in de omgeving van Ruurlo, Hengelo en Vorden openen dinsdag 14 augustus de deuren tijdens de jaarlijkse fietstocht De Boer Op, die plaatsvindt tijdens de Zommerdagen in Ruurlo. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur de fietsroute starten vanaf de parkeerplaats van café restaurant De Keizerkroon aan de Dorpsstraat 15. De tocht leidt de deelnemers langs een melkvee- en vleesvarkenshouderij en loonbedrijf, een melkveebedrijf, een bloemenboerderij en het Pinetum De Belten. De deelname kost voor volwassenen twee euro en voor kinderen tot en met twaalf jaar een euro. Voor meer informatie: Tonie Klein Brinke, deboeropruurlo@gmail.com of tel. 06 53738484.


Ernst Daniël Smid in
Willibrorduskerk

RUURLO - Op zondag 11 augustus is treedt Ernst Daniël Smid, samen met zijn dochter Coosje, op in de Willibrorduskerk in Ruurlo. Deze middag zal in het teken staan van een benefietconcert voor Stichting Behoud Willibrorduskerk Ruurlo. Ernst Daniël Smid belooft met een boeiend programma te komen.

Ernst Daniël is eind jaren zeventig groot geworden in de operamuziek. Later bracht hij ook Nederlandstalige chansons, die geruime tijd op hoge posities in de hitlijsten stonden. Tevens presenteerde hij jarenlang het televisieprogramma Una Voce Particolare. Ook was Smid geruime tijd actief op Radio 4. Ernst Daniël komt niet alleen baar Ruurlo. Hij neemt dochter Coosje en pianist Rob Mennen mee. Coosje schitterde enkele jaren geleden in The Voice of Holland op RTL 4. Binnen de talentenjacht eindigde ze knap in de kwartfinale. Ook belandde een single van haar op nummer een in de hitlijsten. Het optreden vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in de Willibrorduskerk. Er zijn toegangskaarten verkrijgbaar in de voorverkoop € 27,50 (inclusief een drankje) en aan de kerkdeur kosten ze 32,50 euro. Kaarten zijn online te koop via www.behoudwillibrordkerkruurlo.nl. Ook zijn kaarten te koop bij Everwennink (Leeuwerikstraat 4, Ruurlo) en The Readshop (Zuivelweg 1, Ruurlo).