Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Arjan van Veen op orgel Dorpskerk

RUURLO – Tijdens het open huis van de Dorpskerk op zaterdag 18 augustus verzorgt Arjan Veen van 14.00 tot 14.45 uur een orgelconcert in de kerk. De onlangs heringerichte kerk - zelfs nog niet helemaal af - is open van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Arjan Veen (1992) had al op jonge leeftijd een grote interesse in het orgel. Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen en op vijftienjarige leeftijd begon hij aan de Vooropleiding Klassieke Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij vervolgde deze studie met de opleiding Bachelor of Music, waarbij hij hoofdvak orgel studeerde bij Aart Bergwerff. Behorende bij deze opleiding studeerde hij ook kerkmuziek bij Arie Hoek en Hans van Gelder. Arjan Veen vervolgde zijn opleiding aan de Master Academy van het Rotterdams Conservatorium en studeerde orgel bij Ben van Oosten. Hij sloot deze studie in juni 2015 cum laude af. Behorend bij de Master-opleiding deed hij een 'Artistic Research' naar het improvisatieonderwijs van de Frans-Romantische orgelschool. Naast de opleiding volgde Veen onder meer masterclasses bij Jan Hage, Jürgen Essl en Peter Planyavsky. Arjan Veen is per 1 januari 2017 benoemd tot organist van de Maartenskerk in Doorn. Daarnaast is hij als dirigent verbonden aan een drietal koren en is hij regelmatig te beluisteren als concertorganist.


Nieuwe 'make-up' voor Agneta

RUURLO – Het was nodig: een nieuw verfje voor de molen Agneta. Gelukkig beschikt de eigenaar, molenmaker Vaags uit Aalten, over een klassieke ladderwagen waarmee de bereikbaarheid beter wordt. Maar dat geeft weer een ander probleem. De ladderwagen neemt veel plaats in en belemmert de normale bedrijfsvoering van de zagerij. Daarom werd de bouwvakvakantie benut omdat in die periode ook de zagerij buiten bedrijf is. Door de verfbeurt knapt de molen zienderogen op en kan er in dat opzicht weer een aantal jaren tegen. Zoals bekend zijn bezoekers zaterdags van harte welkom om het zaagproces met eigen ogen te aanschouwen. Vrijwel elke zaterdag wordt een boomstam tot balken en planken gezaagd en bij voldoende wind gebeurt dat op windkracht. De Vrienden van Agneta zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie denkt dat het iets voor hem of haar is, is welkom om op zaterdag even binnen te lopen om informatie te vragen.