Bibliotheken Neede en Ruurlo: zomersluiting

NEEDE/RUURLO - In de zomervakantie zijn de Bibliotheken Neede en Ruurlo gesloten van maandag 20 tot en met zaterdag 25 augustus.

In de maanden juli en augustus worden alle bibliotheekboeken, maar ook de dvd's, luisterboeken en tijdschriften voor zes weken uitgeleend. Tijdens de sluitingsperiode van de Needse en Ruurlose bibliotheek zijn de vestigingen Eibergen, Borculo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk (met uitzondering van 24 en 25 augustus) van de Bibliotheek Oost-Achterhoek wel geopend. Men kan gedurende de sluitingsweek in al deze vestigingen terecht om boeken in te leveren én om nieuwe te lenen.

Elk jaar bieden de Nederlandse bibliotheken alle Nederlanders in de zomervakantie een cadeautje aan. De VakantieBieb biedt voor het vijfde jaar een mooi aanbod van boeken, die men gratis op tablet of mobiel kan zetten. In de VakantieBieb vindt men boeken voor volwassenen én voor kinderen. Deze kunnen, als ze eenmaal in de 'boekenkast' staan, ook gelezen worden als men geen WiFi heeft.
De app is verkrijgbaar in de AppStore en de PlayStore en kan gratis gedownload worden.


Prijswinnaars rebus doolhof Ruurlo

RUURLO – Voor de jongste bezoekers van de Ruurlose doolhof hielden de vrijwilligers van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die de doolhof aan de Hengeloseweg exploiteert, een prijsvraag met een beeldraadsel (rebus) en onder de ingeleverde oplossingen verloot men maandelijkse prijzen, VVV-bonnen. In de maand juli zijn er 429 oplossingen van de rebus ingeleverd. Meisjes en jongens tot en met twaalf jaar kunnen hieraan deelnemen. Voor de maand juli zijn de gelukkige winnaars: Alessa te Winkel, 6 jaar, uit Gaanderen; Rutger Pigmans, 7 jaar uit Goirle en Jinthe Menkveld, 7 jaar uit Dieren. De winnaars krijgen de VVV-bon toegestuurd.


Collecte in Ruurlo van KWF Kankerbestrijding

RUURLO – In de week van maandag 3 september tot en met zaterdag 8 september wordt de jaarlijkse collecte voor het KWF Kankerbestrijding gehouden. Het KWF comité Ruurlo hoopt dat men de collectant niet tevergeefs laat aanbellen. Elke collectant kan zich legitimeren. KWF Kankerbestrijding is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Wie de collectant heeft gemist kan een gift overmaken op giro 26000 of gebruik maken van de eenmalige machtigingskaart.


Koffiekuierkletswandeling

RUURLO - Met als vertrekbasis 't Dorpshuis Ruurlo wordt er vrijdagochtend 17 augustus weer een nieuwe wandelroute gelopen. Om 10.30 uur begint men met koffie/thee in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 74. Stipt om 11.00 uur is de start van de wandeling in een goed bij te houden tempo, waarbij het geen probleem is om even een pauze in te lassen. Aanmelding is niet verplicht, aanwezig zijn om 11.00 uur wel. Bij onweer en zware regenval wordt er sowieso niet gewandeld. Deelname is gratis, een kopje koffie/thee kost 50 eurocent.