AJ Plug. Foto: Paul Scholman
AJ Plug. Foto: Paul Scholman

Muziekseizoen bij Taste begint weer

GROENLO - Ieder jaar tijdens het Grols Jazz Vesteval (dit jaar op zaterdag 1 september) start Rockcafé Taste in Groenlo zijn muziek- en theaterseizoen. Op het programma staan namen als Jan Rot, André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. Qua muziek zijn te verwachten: tributes van ACDC , Mothers Finest, Nirvana, en het duo Nico Dijkshoorn en Tim Knol, en bands als the Covenant, Ralph de Jongh en Raw Medicine. Alle kaarten zijn al in de voorverkoop bij Taste aan de bar. Data en tijden van optredens zijn te vinden op de website.

Het Grols JazzVesteval is ieder jaar weer een mooie happening. Volledig opgezet door fanatieke vrijwilligers die tijd en hart in dit evenement steken, met in de meeste Grolse kroegen livemuziek. De Pauw, Streets, de Boemel, Taste, de Lange Gang, de Kroon, en Wissink hebben allen net als ieder jaar topbands staan. Bij Rockcafé Taste is dat niemand minder AJ Plug. Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd Let Go or Be Dragged. Het concert van AJ Plug begint op zaterdag 1 september om 22.00 uur. Toegangsbuttons die toegang geven tot alle kroegen zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro in de voorverkoop en voor 15 euro op de avond zelf bij de stand op de Markt in Groenlo.


www.rockcafetaste.nl


Opentuinendag in Barchem en Ruurlo

RUURLO/BARCHEM - Twee tuineigenaren in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn twee totaal verschillende tuinen. Men is er welkom op zondag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De tuinen liggen op 4,5 km afstand van elkaar. Het begint te nazomeren maar er is veel te zien in deze tuinen ondanks alle droogte. Sommige planten en bloemen beginnen nu pas.

De tuin van Hermien en Bertus Bannink is een wat kleinere tuin, ongeveer 850m² De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig, een groene oase. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia's. De tuin is te vinden aan de Lochemseweg 6 in Barchem. Entree: vrije gift; koffie en thee verkrijgbaar.

Ook open is de Hof te Ruurlo in Ruurlo. De tuin van Marcel en Wim is 1100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 575 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo is gelegen naast de molen Agneta aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen en dergelijke. Honden zijn niet toegestaan.


Regionale overwinning Pieper

BORCULO - Zaterdag 11 augustus werd de zesde vlucht voor jonge duiven gevlogen. De duiven werden om 7:45 uur gelost in het Belgische Quievrain (ongeveer 274 km) aan de Franse grens en voor het eerste met een zuidenwind. Hierdoor konden de duiven een hoge snelheid ontwikkelen. De eerste duif viel weer bij Ben Pieper: deze duif haalde een snelheid van bijna 100 km/u. Pieper heeft zijn jonge duiven ook goed in vorm , want hij haalde met drie duiven de top vijf in regionaal verband (24 verenigingen met 3002 duiven). Hij tekende voor de nummers 1, 2 en 5. Uitslag: Quievrain (B.): 1, 2, 4, 5, 9 tot en met 12 Ben Pieper; 3, 8, 13,15. Willy Rosendahl; 6. Henk Derksen, 7. Rienke ter Horst.


Jan Ras winnaar jonge duivenvlucht PV Roderlo

RUURLO – Voor de leden van de Ruurlose postduivenvereniging Roderlo vond er zaterdag 11 augustus een jonge duivenvlucht vanuit Quievrain in België plaats. De afstand van deze vlucht bedroeg 267 kilometer. De wind kwam uit het zuidwesten. De duiven werden om 7.45 uur gelost. De eerste duif werd om 10.38 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-2-5-10-11; Gebr. Meulenveld 3-4-6; J.H.J Meulenveld 7; J.H. ter Maat 8-9.