Oldtimershow in Ruurlo

RUURLO - Tijdens de jaarlijkse braderie op woensdag 15 augustus in het centrum van Ruurlo, wordt ook dit jaar weer een oldtimershow gehouden.

Te zien zijn oude tractoren en oude werktuigen. Ook zullen er diverse stationaire motoren te zien zijn. De Domineesteeg en Groenloseweg en rond de muziekkoepel zal deze dag volstaan met oude werktuigen en tractoren. De show is van ongeveer 14.00 tot ongeveer 20.00 uur.
Tractoren van verschillende merken en bouwjaren zullen gepresenteerd worden.Vaak gerestaureerd en in origenele staat hersteld. Er zullen demonstraties gegeven worden zoals dorsen, persen en malen van rogge. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de verschillende machines en de werking ervan.
Wie interessen heeft om deel te nemen met een tractor of stationaire machine, kan zich vooraf aanmelden bij Jaap Geerligs, tel. 0573-452010, liefst tussen 18.00 en 19.00 uur, of via mail: jgj.geerligs@tele2.nl.


Reurlse avond start van het Reurlse Septemberfeest

RUURLO – De vakantie is bijna ten einde en nu is het dusuitkijken naar het aanstaande Reurlse Septemberfeest 'Reurle Neugt Oe'. Ook dit jaar weer start het feest met de 'Reurlse avond'. Deze naam vervangt het zogenaamde 'Stratenfeest'. Buurten, verenigingen, vriendengroepen, straten, iedereen is welkom om samen met elkaar aan tafel zittend of op de dansvloer staand het feest mee te vieren. Dat kan op donderdag 13 september in de grote tent op de Blikmansweide. Verenigingen, straten, buurten, vriendengroepen die zich op willen geven kunnen dit doen voor 1 september via de website van de Oranjevereniging Ruurlo. En ook dit jaar geldt: 'vol is vol!'


Werk van Myra Heimans bij De Luifel

RUURLO – Sinds de komst van Museum MORE in Kasteel Ruurlo worden in de serre van gastronomie De Luifel (Dorpsstraat 11 in Ruurlo) exposities georganiseerd van realistische kunst. In de periode van 10 augustus tot 14 september exposeert Myra Heimans uit Eibergen. Aanvankelijk schilderde zij in acryl. Nadat zij in aanraking kwam met olieverf werd dit haar voorkeur. Vervolgens heeft zij een aantal jaren lessen gevolgd bij de fijnschilder Henk Sentel uit Heemskerk. Na haar verhuizing naar Apeldoorn heeft zij de driejarige opleiding gevolgd bij de Academie voor Fijnschilderkunst Art Partout. Sinds 2015 woont zij Eibergen, waar zij zich aangesloten heeft bij de kunstkring B-Art. De expositie is dagelijks te bezoeken vanaf 10.00 uur.