Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman: de jongens tegen de meisjes. Foto: Rob Weeber
Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman: de jongens tegen de meisjes. Foto: Rob Weeber Foto:

Buurtvereniging Het laatste stukje 'licht' zaken toe

BORCULO - De titel is wat cryptisch, maar 'Het laatste stukje' verwijst naar de wooneenheden aan het einde van de Tedinkweide in Borculo. Het eerste gedeelte van de Tedinkweide, evenals de Kooweide, had al een buurvereniging en men wilde niet achterblijven. Dus werd er drie maanden terug een eigen buurtvereniging opgericht met bestuursleden Henk Sonderen en Jans Schrik. De septemberfeesten waren bovendien een mooie gelegenheid om de vereniging op een bijzonder ludieke manier in het zonnetje te zetten.

Door Rob Weeber

Op het grasveld op de Tedinkweide staan een aantal borden met een politiek tintje. Henk Sonderen legt de betekenis uit. "We wilden onze nieuwe vereniging op een bijzondere manier presenteren tijdens de lichtroute van het septemberfeest. Na een brainstormsessie kwamen we op het idee om de politiek op de hak te nemen. Tenslotte woont wethouder Anjo Bosman hier in de wijk. Het viel ons op dat er meer vrouwen dan mannen in het gemeentehuis werkzaam zijn en wij vroeg ons af wie nu echt de regie voert in de politiek. Vandaar ons 'object' met daarbij de tekst: 'De jongens tegen de meisjes. Wie hebben de touwtjes in handen?' Met deze objecten doen we mee aan de lichtroute die vanavond plaatsvindt."
Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman waren uitgenodigd om bij de onthulling van de borden te zijn. De eerste liet zich natuurlijk niet uit de tent lokken. Na eerst zijn ambtsketen plechtig te hebben omgedaan, sprak Van Oostrum de wijze woorden dat hij daar geen invloed op had. Het is de gemeentesecretaris die het personeelsbeleid in handen heeft. Een beleid overigens waarover hij zeer tevreden is. Berkelland loopt voorop als het om emancipatie gaat en dat is een goede zaak.


Bloemschiklessen bij Groei en Bloei

BERKELLAND - Groei en Bloei afdeling Berkelland-Haaksbergen start in de loop van september weer met bloemschiklessen in De Stoave in Geesteren. Begin nu en men heeft binnen de kortste keren al een bloemstuk van eigen maaksel op tafel staan. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten. Denk niet 'dat kan ik toch niet'. Men zal zien dat men het wel kan. Er zijn lessen voor beginners, gevorderden en ver gevorderden. Ook voor kinderen vanaf zes jaar zijn er bloemschiklessen op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur. Bij alle groepen zijn nog plaatsen vrij. Men hoeft geen lid te zijn van Groei en Bloei. Voor opgave/ inlichtingen kan men contact opnemen met Dika Koeslag, tel. 0545 431575.

Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman bij het object van 'Het laatste stukje'. Foto: Rob Weeber