De 'Leef! in Borculo'-wagen voor de optocht tijdens het Septemberfeest. Foto: PR
De 'Leef! in Borculo'-wagen voor de optocht tijdens het Septemberfeest. Foto: PR

Nieuw initiatief: 'Leef! in Borculo'

BORCULO - "Wij zijn ondernemers en hebben een groot ideaal voor de stad Borculo." Het is een quote uit het interview met de initiatiefnemers van de nieuwe partij 'Leef! in Borculo', Maureen Venhoven, Hans Ebbekink en Eelco Schuijl, alle drie ondernemers, woonachtig in Borculo en zeer begaan met het wel en wee van de stad. Op maandag 15 oktober hoort Leef! in Borculo graag de wensen van de inwoners op de informatieavond in de Joriskerk.

Door Rob Weeber

Echter, het is geen politieke partij die de drie hebben opgericht, maar een onpartijdige initiatiefgroep met als ideaal de stad Borculo naar de toekomst toe leefbaar te houden. 'Leef! in Borculo' is daarmee tevens een oproep naar alle belanghebbenden om samen de schouders eronder te zetten.

Vanuit het initiatief is inmiddels een kerngroep ontstaan met vertegenwoordigers vanuit de diverse 'stakeholders' die belang hebben bij een vitaal leefklimaat in Borculo.

Informatieavond op 15 oktober

Dat zijn de ondernemers, vertegenwoordigd door de voorzitter van de Borculose ondernemersvereniging John Schuurman, de horeca, vertegenwoordigd door Arjan Hoogstra en het toerisme, vertegenwoordigd door Lynn Kruit. Verder heeft de gemeente zitting in de groep. Vanuit haar politieke verantwoordelijkheid voor de bestaande gebiedsvisie is zij een belangrijke schakel in het ontwikkelen van nieuwe plannen voor de toekomst voor de stad Borculo. Tenslotte is het de bedoeling dat er ook een vertegenwoordiging vanuit de inwoners aansluit. Hiervoor bestaat echter nog een vacature. Lees verder op pagina 3