In september werd de aftrap gegeven. Foto: PR Welzijnsraad
In september werd de aftrap gegeven. Foto: PR Welzijnsraad Foto:

Brainstormsessie over demografische ontwikkelingen in gemeente

NEEDE - De Welzijnsraad en de Seniorenraad van Berkelland vinden het belangrijk dat aandacht is voor demografische ontwikkelingen in de gemeente. Onder het motto 'Maak van krimp je kracht' willen we de bewustwording onder de inwoners van Berkelland vergroten en daarvoor zijn belangstellenden uitgenodigd.

De bevolking van Berkelland verandert. De demografische ontwikkelingen laten zien dat het aandeel ouderen toeneemt (vergrijzing) en het aantal jongeren afneemt (ontgroening). Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft recent onderzoekscijfers gepubliceerd, waarin staat dat Berkelland een bevolkingsdaling van 0,4% heeft, met een afname van 183 personen in 2017. In de regio Twente-Achterhoek is Berkelland daarmee de sterkst groeiende krimpgemeente. (bron: https://www.tubantia.nl/regio/bevolking-in-deze-regio-groeit-licht-borne-en-enschede-uitschieters~a94bc8a1/)
Op 20 september 2017 is op initiatief van de Seniorenraad en de Welzijnsraad afgetrapt met een brainstormsessie over de demografische ontwikkelingen in samenwerking met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs, ouderen, wonen en cultuur. Binnenkort worden kerngerichte vervolgbijeenkomsten georganiseerd in respectievelijk Neede, Eibergen, Ruurlo en Borculo.
Tijdens de vervolgbijeenkomsten staan prikkelende stellingen centraal die inspelen op mogelijke gevolgen van demografische ontwikkelingen in Berkelland. Aan de hand van deze stellingen vindt de discussie plaats over kansen en mogelijkheden voor een veranderend Berkelland.
De eerste vervolgbijeenkomst vindt plaats op: Woensdag 31 januari vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
In De Hofmaat, Hofmaat 4, 7161 GM Neede.
De overige bijeenkomsten staan gepland op de woensdagen erna en wel op 7 februari 2018 in Eibergen, 14 februari 2018 in Ruurlo en op 21 februari 2018 in Borculo.
Belangstellende kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via welzijnsraad.berkelland@kpnmail.nl.


Catweazle the Band speelt bij Dute

BELTRUM - Catweazle the Band speelt in Café Dute Beltrum op vrijdag 26 januari. Aanvang 21.00 uur. Toegang gratis. Deze band komt uit Zieuwent en speelt rockcovers. Samenstelling band: Tom Holkenborg gitaar/zang, Carlo van den Putte bas/zang, Eugène Rouwhorst zang, Stef Hoitink (oud Beltrummer) drums.


Vios huldigt trouwe leden tijdens nieuwjaarsreceptie

BELTRUM - De nieuwjaarsreceptie bij Vios in Beltrum werd dit jaar georganiseerd door heren-8. Al bijna een traditie dat ieder jaar een ander elftal de organisatie op zich neemt.

Één van de terugkerende elementen was de nieuwjaarsspeech van voorzitter Theo Helmers en de huldiging van jubilarissen. Een korte speech met oog voor het afgelopen jaar en hetgeen de club heeft bereikt. Ook gaf de voorzitter een kijkje in de toekomst met contractverlenging voor trainers en een nieuw beleidsplan.
Was vorig jaar het 'Rad van VIOS' een nieuw element. Dit jaar was er de quiz 'Petje op, Petje af'. Presentatie was in handen van Bart Nijenhuis. Winnaars waren Brent Nijhuis en Tom klein Gunnewiek.
De jubilarissen waren: 60 jaar lid: Harry Heutinck, Benny Hoitink en Bennie te Veluwe. 50 jaar lid: Theo Nijhuis. 40 jaar lid: Leo Ballast, Raymond Hoitink en Roy Nijbroek. 25 jaar lid: Bram Geerdink, Edo Hemmink, Mark Hofstede, Jasper klein Gunnewiek, Nick klein Nijenhuis, Rob klein Tuente, Emiel Koster, Ron Maarse, Eric Meeuwis, Mark Nijenhuis, Ruud Nijenhuis, Bas Pape en Luke te Woerd.


Van links naar rechts Bennie te Veluwe en Bennie Hoitink (60 jaar lid). Foto: PR Vios