De start van Expeditie Noordkaap vanuit de hal van Roemaat. Foto: PR
De start van Expeditie Noordkaap vanuit de hal van Roemaat. Foto: PR Foto:

Start Expeditie Noordkaap feest voor deelnemers en bezoekers

LICHTENVOORDE - De organisatoren hoopten drie jaar geleden op een gestage maar voortvarende groei van het aantal deelnemers aan de Expeditie Noordkaap. Nu de derde editie aanstaande zondag van start gaat, en liefst twintig koppels zich inschreven voor de achtdaagse, '8.000 kilometer lange, avontuurlijke toertocht,' kan nu al van een succesvolle formule gesproken worden. De tocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent brengt deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinaviƫ, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf.

Door Henri Walterbos

De Expeditie Noordkaap onderscheidt zich op diverse terreinen van soortgelijke tochten. "Het belangrijkste is dat wij niet commercieel zijn. Alle werk en organisatie wordt door vrijwilligers gedaan", vertelt Jorg Ebbers. "Het is bovendien geen rally. Je rijdt het wel deels tegen elkaar, maar ook vooral met elkaar. Het groepsproces is zeer belangrijk. We slapen elke nacht in hetzelfde hotel en zitten 's avonds gezellig bij elkaar om ervaringen met elkaar te delen. We hoeven de groep niet te splitsen. We willen niet te groot worden. Zo kunnen we het een beetje exclusief houden en activiteiten doen die met een groter club niet mogelijk zijn. Zoals afgelopen jaar, toen maakten we een tocht met een hovercraft. Ook dit jaar hebben we weer spectaculaire activiteiten."

Startfeest
De organisatoren zetten ieder jaar weer in op spectaculaire activiteiten voor de deelnemers gedurende de tocht. Ook van de start wordt een feest gemaakt. Bij beide voorgaande edities was de belangstelling zeer groot. De organisatie heeft van meet af aan alles in het werk gesteld om van de start van de Expeditie zowel een feest voor deelnemers als bezoekers te maken. Daar is men bij de eerste twee edities zeer in geslaagd. Ook dit jaar belooft het startfeest een ware happening te worden. Aanstaande zondag 28 januari is de start dan ook weer een uitje voor het gehele gezin.

Voordat de eerste auto om 13.00 uur wordt weggeschoten door presentatrice/zangeres Sandra Vanreys is er vanaf 11.00 uur volop gratis amusement en vermaak voor volwassenen en kinderen. Wat te denken van een rijsimulator, kleuren, een mini-quadbaan, een RC-baan met van afstand bestuurbare auto's, vijftien husky honden waarmee geprobeerd wordt een auto voort te trekken. Er is een springkussen en er kan een auto beschilderd worden. Ook het Red Bull promotieteam is aanwezig en de brandweer Oost Gelre zal demonstraties verzorgen. Verder is er een parcours ingericht dat onder professionele begeleiding afgelegd kan worden op een scootmobiel. Een speciale bril, die een gevoel van dronkenschap simuleert, zorgt voor een hogere moeilijkheidsgraad. Voor de oudere jeugd en de volwassenen is een klimwand opgebouwd, waar iedereen onder professionele begeleiding een poging kan wagen om naar boven te klimmen. Verder is er de mogelijkheid tot het bezichtigen van de glimmende auto's van de deelnemers en de topmodellen Nissan GT-R Nismo en een Mercedes AMG GT S, allebei met een waarde van 300.000 euro. Alle activiteiten vinden binnen plaats. Evenals voorgaande edities is er gratis koffie, thee, warme chocolademelk en de bekende warme Hema-rookworst.

Vanaf 11.00 uur is het startterrein bij Roemaat Transport, Albert Schweitzerstraat Lichtenvoorde geopend. Expeditie Noordkaap kan 24/7 gevolgd worden. Kijk voor meer informatie op de website. Zondag 5 februari keren de deelnemende teams terug in Lichtenvoorde, bij HRZ 't Zwaantje.

www.expeditie-noordkaap.nl

De start. Foto: PR