De jonge voetballers zetten zich volop in tijdens de training. Foto: PR
De jonge voetballers zetten zich volop in tijdens de training. Foto: PR Foto:

Boemerang DS1 wint opnieuw

EIBERGEN - Vorige week stuntten de dames uit Eibergen al tegen de nummer 2 op de ranglijst. Toen stuurden ze Rosstars DS1 met 3-1 naar huis. Ook deze zaterdag werd er een mooie pot tegen Wevo DS1 gespeeld, met als resultaat dat de nummer 3 met 3-1 werd verslagen.

Wevo serveerde en een lange, spannende rally volgde. Ja, het wordt zo'n wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Fysio Eibergen Boemerang DS1 speelde een steady spelletje: goede serve, nette pass, strakke spelverdeling en veel harde klappen. Dit resulteerde in een mooie eindstand in het voordeel van de dames uit Eibergen: 25 – 17.

Het solide spel uit de eerste set werd door Fysio Eibergen Boemerang DS1 voortgezet in de tweede set. Wevo kreeg geen grip op het spelletje en maakte af en toe onnodige fouten. Deze werden af en toe recht getrokken met een harde klap. Helaas voor de dames uit Weerselo mocht dit niet baten en werden zij wederom met 25 – 17 van het veld gestuurd.

In de derde set was de motor van de dames uit Weerselo blijkbaar goed opgewarmd. Zo goed als Fysio Eibergen Boemerang DS1 de eerste twee sets speelde, zo wisselvallig en onrustig speelden zij de derde set. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en Weerselo denderde maar door. Helaas, de derde set ging, verdiend, naar Wevo: 21 – 25 was de eindstand.

In de vierde set was Fysio Eibergen Boemerang DS1 weer vanaf het begin bij de les: de servedruk was er weer, bijna alles werd verdedigd, er werd hard aangevallen en er werd een goede blokdekking gegeven. Toch liet Wevo niet gemakkelijk het kaas van het brood eten. Na wat discutabele keuzes van de scheidsrechters, in het voordeel van Fysio Eibergen Boemerang DS1, werd de set uiteindelijk toch gewonnen door de Eibergse dames: 25 – 22.


VIOS Voetbal te gast in gymles

BELTRUM - VIOS Voetbal is in samenwerking met Sport Federatie Berkelland gestart met de voorbereiding van de kinderen van basisschool de Sterrenboog voor het schoolvoetbaltoernooi op 11 april in Eibergen. De groepen 5 tot en met 8 krijgen verspreid over twee dinsdagen een training aangeboden op het kunstgrasveld van VIOS Beltrum. Na de warming up werden de meiden en de jongens apart genomen en werd er een partijspel gespeeld waarin er gescoord kon worden in goals dan wel door het omschieten van een aantal pionnen. Veel kinderen uit Beltrum doen mee met het komende schoolvoetbaltoernooi en spelen ook bij VIOS Voetbal. Ondanks een aantal tranen na een pijnlijke valpartij waren er veel blije koppies met rode wangen te zien. Ook eens kijken of meedoen bij een voetbaltraining van VIOS.


www.viosbeltrum.nl


Schutte en Hasselo winnen kruisjassen

EIBERGEN - In café De Beuk in Eibergen werd de laatste wedstrijd gehouden van het kruisjassen voor paren. Die werd overduidelijk gewonnen door Benny Olthoff en Appie Firing met een zeer hoge score van 4.822 punten.

Tweede werden Jan Heutinck en Jan Woertman met 4210 punten en derde werden Johan Ziemerink en Joop van Meegen met 4.180 punten. Vierde werden Theo te Vogt en Harrie Pasman met 3.928 punten en vijfde werden Jan Schutte en Willem Hasselo met 3.736 punten.
In het totaalklassement van de beste wedstrijden drie wedstrijden bleek dat Jan Schutte en Willem Hasselo winnaars werden met 13.328 punten en in bezit kwamen van de hoofdprijs aangeboden door Wim Tijink. Tweede werden Jan Heutinck en Jan Woertman met 12.327 punten en derde werden Theo te Vogt en Harrie Pasman met 12.268 punten.