Aanmelden voor Kinderdagkamp

EIBERGEN - Kinderen die dit schooljaar in groep 3, 4 of 5 van een Eibergse basisschool zitten óf die wonen in Eibergen, kunnen zich aanmelden voor het Kinderdagkamp 2018, dat is van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus. Inschrijven kan bij de stand op de Oranjemarkt in Eibergen, op vrijdag 27 april tussen 10.00 en 14.00 uur. Wie dan niet kan, mag zich door anderen laten inschrijven of kan op donderdag 17 mei tussen 19.00 en 21.00 uur naar de tweede inschrijfmogelijkheid bij café Tijink aan de Beltrumseweg 7 in Eibergen komen. Er is plaats voor maximaal 125 deelnemers, in de volgorde van opgave. Deelname aan het Kinderdagkamp 2018 kost veertig euro; voor het tweede kind uit een gezin dertig euro. De kosten dienen bij inschrijving contant en gepast te worden voldaan.


www.kdkeibergen.nl


Alzheimer Café Berkelland

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Borculo, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het thema van deze maand is: Intimiteit bij dementie. Als een liefdesrelatie een zorgrelatie wordt, verandert er veel. Christiaan Meijboom is vanuit Alzheimer Nederland een deskundige op dat gebied. Hij gaat met ons in gesprek over dit soms moeilijk bespreekbare onderwerp. Het Alzheimercafé is op dinsdag 10 april in het Grand Café van Careaz J.W. Andriessen in Borculo. Het duurt van 19.30 tot 21.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.


Vrouwen van Nu bijeen

EIBERGEN - De Vrouwen van Nu, afdeling Eibergen houdt op donderdag 19 april haar afdelingsavond. Leden en overige belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur welkom in De Huve in Eibergen. Na het huishoudelijk gedeelte wordt de avond verder ingevuld door Brothers Two uit Haaksbergen met muziek uit de jaren 60-70.


Philabeurs in Neede

NEEDE - Op zaterdag 21 april houdt de filatelistenvereniging Lochem, Borculo en omgeving de Philabeurs, een postzegelbeurs, in café-restaurant De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. De toegang is gratis. De huurders van de tafels staan borg voor een groot aanbod van zegelmateriaal, brieven, partijtjes, enzovoorts. Liefhebbers kunnen in De Olde Mölle terecht van 10.00 tot 16.00 uur.


Netwerkwandeling in Eibergen

EIBERGEN - Op woensdag 25 april houdt WerkCafe Berkelland een netwerkwandeling in Eibergen. De start is om 9.00 uur bij het Mulderhuis, Mallumsemolenweg 114 in Eibergen. De bedoeling van deze wandeling is, dat men in een ontspannen sfeer met andere werkzoekenden in contact komt en met elkaar ervaringen en tips uitwisselt over het zoeken naar vacatures, cv, sollicitatiegesprekken, enzovoorts. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken op eigen kosten. Gemeenteraadslid Hans Pelle loopt mee om te bekijken, wat gemeente Berkelland voor deze netwerkgroep kan betekenen. Opgave kan via wcb.sportenbewegen@gmail.com.