Eerste winst voor Fysio Eibergen - Boemerang

EIBERGEN - Zaterdag is de volleybalcompetitie weer van start gegaan en Fysio Eibergen-Boemerang ontving in de Pickerhal de dames van ORMI uit Epe. Dit team is vanuit de 3e divisie gepromoveerd en dus voor Fysio een onbekende tegenstander. Theo Klaassen startte met een vertrouwde basisopstelling, Inge Hummelink als spelverdeler en verder Fleur Wieggers, Roeyel Koldewey, Isa Frank, Lotte Wassink, Mirjam Wentink-Hahné en libero, Steffi Noordink.

De start van Fysio Eibergen was wat onzeker en de ploeg maakte nogal wat fouten, maar gaande de set werd het vertrouwde ritme gevonden en werd ORMI steeds meer onder druk gezet. Met een paar goede scores op mid door Mirjam Wentin werd de set winnend afgesloten, 25-19.
Met deze winst als ruggensteun, werd in de tweede set ORMI op dezelfde wijze als in de eerste set onder de duim gehouden. Toch waren de dames uit Epe niet bereid om de handdoek te werpen en met een stand van 13-10 in het voordeel van Fysio, vond coach Klaassen het toch nodig om een time out te pakken om zijn meiden weer bij de les te krijgen. Vooral Mirjam Wentink was zowel blokkend als aanvallend een ware plaag voor ORMI. Deze set ging met 25-20 winnend naar Fysio Eibergen.
In de derde set liepen de ploegen gelijk op, totdat de spelverdeelster van ORMI ongelukkig kwam te vallen en een knieblessure opliep. Omdat ORMI slechts met één spelverdeelster speelde, moest ze door maar duidelijk was dat het op halve kracht was. Fysio Eibergen-Boemerang profiteerde hiervan en via 12-7 en een sterke serve en blokdruk werd ook deze set winnend afgesloten met 25-15.
Jammer genoeg lukte het de Eibergse ploeg niet om in de vierde set ORMI in de greep te houden en vooral door eigen fouten liep de ploeg uit Epe weg naar onder meer 11-7. Vooral de zwakke plek in de verdediging van Fysio Eibergen, rechtsachter in, werd regelmatig met succes door ORMI gezocht en gevonden. De set werd met 20-25 verloren, maar met een 3-1 winst konden de eerste vier punten worden bijgeschreven.
Zaterdag wordt uitgespeeld tegen Pegasus in Nijmegen, aanvang 14.15 uur.