Naomi Overkamp op het hoogste treetje van het podium. Foto: PR
Naomi Overkamp op het hoogste treetje van het podium. Foto: PR

Naomi Overkamp wint
judogoud in Veendam

EIBERGEN - De Eibergse judoka Naomi Overkamp heeft in haar eerste judotoernooi van het nieuwe seizoen geweldig gepresteerd.

In de Parkstadhal in Veendam won zij op zaterdag 22 september al haar partijen en behaalde daarmee de eerste plaats. Naomi liet op haar Facebookpagina weten dat ze erg blij is met haar eerste plek en gaf ook aan klaar te zijn voor de Nederlandse Kampioenschappen Senioren op zondag 30 september in Topsportcentrum Almere. Een paar weken geleden heeft ze de voorrondes doorstaan. Met haar vijfde plek kwalificeerde de 17-jarige zich glansrijk voor dit toernooi.
Het Internationale judotoernooi in Polen, waar Naomi vorig jaar goud won, laat ze schieten, want dat is in hetzelfde weekend.


Kwoon Dat Mor scoort uitstekend op EK Kempo Karate

LOCHEM/BERKELLAND - Maar liefst acht medailles nam kemposchool Kwoon Dat Mor op zondag 22 september mee terug uit het Duitse Düsseldorf. Zeven leden van de vereniging namen daar deel aan het EK Kempo Karate.

Op dit EK werden wedstrijden gehouden in zowel 'Kata' (schijngevecht tegen denkbeeldige tegenstanders) als 'Fighting' (het tweegevecht op basis van semi-contact). In totaal werd er door ruim 400 deelnemers gestreden om een podiumplaats. Kwoon Dat Mor sleepte vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons in de wacht. Leraar Gijs Lijnsvelt is supertrots op zijn leerlingen en kijkt tevreden terug op dit EK.

De resultaten bij Kata: goud: Thorvald oudeEgbrink (Lochem), Luuk te Plate (Lichtenvoorde); zilver: Willemijn Stapper (Lochem) en brons: Max Muller (Eibergen). Bij Semi-Contact: goud: Max Muller (Eibergen) en team Kwoon Dat Mor (Arjan Preuter (Harfsen) / Luuk te Plate (Lichtenvoorde) / Bryan te Nahuis (Eibergen); zilver: Bryan te Nahuis (Eibergen) en brons: Lars Heinekamp (Lochem).
Meer informatie over het shaolin kempo (een soort Chinees karate) en de trainingen bij Kwoon Dat Mor is te vinden op de website.


www.shaolinkempo-kwoondatmor.nl


Schietcompetitie De Kroon begint

EIBERGEN - Schietvereniging S.V. de Kroon Eibergen gaat weer beginnen met de schietcompetitie voor verenigingen en bedrijven. Deze wordt evenals voorgaande jaren gehouden op de Mors 17 te Eibergen. Teams van minimaal vier personen kunnen zich daarvoor inschrijven.

Voor de competitie zijn de volgende data vastgesteld: oefenavonden op dinsdag 2 en donderdag 4 oktober; eerste wedstrijd op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober; tweede wedstrijd op dinsdag 23 en donderdag 25 oktober; derde wedstrijd op dinsdag 6 en donderdag 8 november; vierde wedstrijd op dinsdag 20 en donderdag 22 november; vijfde wedstrijd op dinsdag 4 en donderdag 6 december. De finale is vooralsnog gepland op donderdag 13 december en de prijsuitreiking een week later, op donderdag 20 december. Er wordt geschoten tussen 20 en 23 uur.
Het inschrijfgeld per team bedraagt twintig euro. Opgeven voor deze competitie kan tot uiterlijk donderdag 4 oktober bij T. Koeslag, Esweg 48, tel. 0545-474592 en M. Wolterink, Havekortweide 2, tel. 0545-477048, of via een e-mail aan m.wolterink@upcmail.nl

Het team van Kwoon dat mor. Foto: PR