Gin proeven tijdens open stokerijdagen

CORLE - Likeurstokerij Het Laatste Woord houdt op zondag 29 april en op zondag 17 juni van 14.00 tot 16.00 uur open stokerijdagen. De entree is gratis. De stookketel brandt, en bezoekers krijgen uitleg en kunnen onder andere de nieuwe botanical gin proeven. Iedereen is van harte welkom op de binnenplaats van De Woord, ingang via de Meenkmolenweg.


Inloopbijeenkomst voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 23 april van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 23 april, 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.


Groei en Bloei
plantenruilbeurs

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 21 april wordt er in Lichtenvoorde een plantenruilbeurs gehouden door Groei en Bloei afdeling Oost Gelre - Winterswijk. Deze vindt 's morgens plaats bij het buurthuis De Schoppe, Johannes Vermeerstraat 50 in Lichtenvoorde. De ruilbeurs is van 10.00 tot 11.00 uur. De koffie staat dan klaar en deelname is gratis.

Het idee achter deze activiteit is heel eenvoudig; elke tuinliefhebber heeft regelmatig planten over, en buren, familie en kennissen hebben niet altijd belangstelling en weggooien vindt iedereen jammer. Daarom is men welkom op de vasteplantenruilbeurs, met overtollige planten. Andere tuinliefhebbers kan men er vaak een enorm plezier mee doen en wellicht vindt men zelf ook nog iets van zijn gading tussen het aanbod van de andere aanwezigen.
Behalve vaste planten kunnen er ook zaden, heesters en dergelijke geruild worden. Wanneer men niets te ruilen heeft, is men ook van harte welkom, er is meestal aanbod genoeg.


Ontmoeting en begrip
bij Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 19 april is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 19 april, 17 mei, 21 juni, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Gevleugelde Vrienden

WINTERSWIJK - PV Gevleugelde Vrienden heeft het afgelopen weekend deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Tienen over een afstand van 180 km. Aan dit concours werd door 20 liefhebbers deelgenomen met 438 duiven. De duiven werden Zaterdag 14.4.2018 gelost om 12.00 uur. De eerste prijsduif was van E. Prinsen, welke werd geklokt om 13.58.56 uur. Laatste prijsduif 14.11.01 uur. De uitslag was als volgt: 1, 3 en 9. E. Prinsen; 2 en 6. H. ter Haar; 4. D. Frenken; 5, 7 en 8. J.W. Wieskamp; 10. D. van Kouteren.